Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ ψηφίζουν "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ-ΔΕΗ"

Συνάδελφοι στις 12 και 13 Ιουνίου καλούμαστε να ψηφίσουμε για το νέο Δ.Σ της ΕΤΕ-ΔΕΗ ενός από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά σωματεία της πατρίδας μας. Πολλά συνέβησαν σε όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο σε εργασιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με τα συνδικάτα να μην μπορούν να αντιληφθούν και να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα που έφερε το ΔΝΤ. Ο μόνος δρόμος συνάδελφοι για να αλλάξουν οι πολιτικές που μας καταστρέφουν είναι εκείνος που μας διδάσκει εδώ και πολλές δεκαετίες η ιστορία και δεν είναι άλλος από την συνεχόμενο και επίμονο αγώνα. Χωρίς την μάχη του πεζοδρομίου, της  συνεπούς δράσης και της αδιάκοπης επικοινωνίας, χωρίς την ενεργή συμμετοχή σου στην ΕΤΕ-ΔΕΗ δεν μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά όσων πιστεύουν ότι σώζουν την χώρα κόβοντας μισθούς, συντάξεις και αυξάνοντας την απασχόληση με μεροκάματα Βουλγαρίας.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ
Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό τον κυκεώνα των αρνητικών εξελίξεων η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ» θέλει να επισημάνει για άλλη μια φορά ότι:
-   Δεν ψήφισε, ούτε στήριξε την διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές και φυσικά είναι ενάντια στη νέα μετοχοποίηση της Επιχείρησης.
-  Δεν ψήφισε την τελευταία προβληματική ΕΣΣΕ που ανατρέπει κατακτήσεις ετών και ανοίγει τον δρόμο για τις τυφλές μεταθέσεις συναδέλφων και παράλληλα με τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών γίνεται και ορατός ο κίνδυνος των απολύσεων.
-   Δεν χάιδεψε την αποτυχημένη και ανάλγητη διοίκηση Ζερβού όπως έκανε ο τωρινός Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ με τους εκλεκτούς του, που αντί να καταγγέλλουν τη διοίκηση που διέλυσε τον δημόσιο και κοινωνικό ρόλο της ΔΕΗ και ταυτόχρονα προσελάμβανε χρυσοπληρωμένους φίλους του Γ. Παπακωνσταντίνου (Κ. Θέος) έκαναν τα στραβά μάτια και ακολούθησαν  λογικές ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
-   Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ-ΔΕΗ δεν συμφώνησε με το περιβόητο «εφεξής» (αν και τα στελέχη της τότε ενωμένης ΠΑΣΚΕ, πανηγύριζαν) με συνέπεια να δανείσουμε και να παραχωρήσουμε σημαντικό μέρος της περιούσιας μας. Απλά να θυμίσουμε στους πρώην λάτρεις του ΓΑΠ, ότι ο υφυπουργός του μνημονίου κ. Κουτρουμάνης το 2004 μας επικροτούσε δημόσια λέγοντας ότι το Ταμείο της ΔΕΗ είναι το καλύτερο, το μακροβιότερο και το πιο υγιές. Ο ΦΑΡΙΣΑΙΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ…
-   Είμαστε οι μόνοι που φωνάζαμε εδώ και πολλά χρόνια και ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ  ότι ο μόνος αναπτυξιακός τρόπος για να σωθεί η άλλοτε πιο κερδοφόρα Επιχείρηση του ελληνικού λαού ήταν η σύμπραξη με κοινοπρακτικά σχήματα  εντός του Ομίλου ΔΕΗ μιας και οφείλαμε να προσαρμοστούμε στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεση εφαρμογή νέου ενεργειακού μοντέλου στη χώρα. Αυτή την θέση των κοινοπρακτικών σχημάτων και συμμαχιών την προβάλει σήμερα και την υιοθετεί όχι ένας δακίτης αλλά το ηγετικό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Σταθάκης!!!
 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΚΛΩΝΟΙ
Στους δύο νέους κλώνους της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗΣ ΠΑΣΚΕ που άλλαξαν ονομασία σε  «Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» (η ανίερη συμμαχία  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΙΖΟΥ) και η «Eργατική Παράταξη Άμεσης Δημοκρατίας»,  η ιστορία τους έχει καταγράψει μαζί με τη ΣΑΔ ως τους πρωτεργάτες της διάσπασης της ΔΕΗ σε θυγατρικές και εμπνευστές της χειρότερης ΕΣΣΕ που υπέγραψε η Ομοσπονδία. Είναι εκείνοι που μεταλλάχθηκαν και μεταμορφώθηκαν σε συνδικαλιστικούς κλόουν και ζητούν από τους συνάδελφους άφεση αμαρτιών ενώ είναι αυτοί  που με τις θέσεις τους, ουσιαστικά υπονόμευσαν τον δημόσιο χαρακτήρα της μεγαλύτερης Επιχείρησης του ελληνικού λαού.

ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
- Να γίνουν  άμεσα νέες προσλήψεις  σπάζοντας το 1 προς 5  ώστε να σταματήσει να μεγαλώνει το μέσο όρο ηλικίας του τεχνικού προσωπικού μιας και ελλοχεύει ο κίνδυνος  αύξησης των εργατικών ατυχημάτων λόγω κόπωσης. Παράλληλα να υλοποιηθεί επιτέλους η ένταξη των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ το 2007.
- Να μεγαλώσει ο Όμιλος ΔΕΗ με επιχειρηματικές και  λειτουργικές δράσεις εντός του Ομίλου και να περιοριστεί ο ρόλος των εργολάβων, οι οποίοι ανεβάζουν στα ύψη τα λειτουργικά κόστη του Ομίλου.
- Να διασφαλιστεί η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης μας.
- Να πραγματοποιηθεί το νέο μισθολόγιο που να άρει τις αδικίες του παρελθόντος και παράλληλα να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα σε όλα τα επίπεδα με αναβάθμιση του μεσοκατώτερου προσωπικού.
- Να δώσουμε στήριξη και βοήθεια  προς τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ και τις οικογένειες τους αλλά και στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας που υποφέρουν από τις μνημονιακές πολιτικές.
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ  σταθερή σε αξίες και σε αρχές και κυρίως στις συνδικαλιστικές θέσεις που πρεσβεύει παλεύει ώστε τα προβλήματα των εργαζόμενων να περιοριστούν και η ΔΕΗ να διατηρήσει το κοινωνικό της ρόλο. Στην ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ δεν υπάρχουν, πολιτικά χρώματα, ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν υπάρχουν «καλοί» ή «κακοί» αλλά μόνο άξιοι και ικανοί συνάδελφοι που μπορούν να δώσουν μια νέα προοπτική στο Σ/Κ και να ξαναγεννήσουν την ελπίδα στους εργαζόμενους, να επαναφέρουν το ειλικρινές αγωνιστικό πνεύμα της  διεκδίκησης και της επανάκτησης των χαμένων κατακτήσεων. Άλλωστε οι αγώνες μας δίνονται ανεξαρτήτως ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο και οι δράσεις μας δεν ήταν ποτέ επιλεκτικές όπως έπρατταν οι σημερινές μεταλλαγμένες παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ (Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων και Εργατική Παράταξη Άμεσης Δημοκρατίας).
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Πιστεύουμε ότι ο θυμός και η οργή μας είναι καλύτερη από τη λύπη διότι όταν είσαι θυμωμένος, γίνονται εκείνες οι  αλλαγές που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα προς το συμφέρον των εργαζομένων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-          Πλήρη αποκατάσταση και σεβασμό των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
-         Διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα και ελέγχου των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας όπως είναι ο όμιλος ΔΕΗ
-         ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ
- ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
- ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟ

ΟΧΙ στην ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ, στην ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ, στον ΛΑΙΚΙΣΜΟ
ΝΑΙ στην ΕΛΠΙΔΑ, την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕ-ΔΕΗ 12, 13, ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ ψηφίζουν "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ-ΔΕΗ"