Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η Σ.Σ.Ε. σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ στον αέρα

Συν/σες – φοι
Όπως γνωρίζεται μετά την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. με την
μητρική ΔΕΗ (27/2/2015) εκκρεμεί η υπογραφή Σ.Σ.Ε. στις θυγατρικές ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ. 
Στο διάστημα αυτό έχει αναπτυχτεί μια άνευ προηγουμένου στα συνδικαλιστικά χρονικά πολεμική από παρατάξεις και συλλόγους ενάντια στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.Αποτελεί δυσάρεστο γεγονός ότι η προσπάθεια διασφάλισης των συμφερόντων όλου του προσωπικού έβγαλε στην δημοσιότητα αντιθέσεις και διαφωνίες απλά και μόνο για την εξυπηρέτηση προσωπικών και συνδικαλιστικών παιχνιδιών που έδωσαν λαβή και όπλα στους συνήθεις συκοφάντες των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ για να επαναλάβουν το χιλιοειπωμένο τροπάριο των «προνομίων».


           Η Ε.ΤΕ./ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΚΗΕ που στηρίζεται από ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στην Επιχείρηση, έχει καταγγείλει σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, όλους εκείνους που συνειδητά προσπαθούν να απαξιώσουν την πορεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλα αυτά συνιστούν πρόκληση και εξαιρετικά επικίνδυνη προσβολή γιατί θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των εργαζομένων στη Επιχείρηση με τα οποία εμείς δεν παίζουμε.
Σήμερα με έντονη ανησυχία ενάμιση και πλέον μήνα από την υπογραφή της  Σ.Σ.Ε. στην μητρική ΔΕΗ, η ηγεσία των διοικητικών συμβουλίων τόσο στον ΑΔΜΗΕ όσο και στο ΔΕΔΔΗΕ κωλυσιεργούν την υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε.
Ειδικότερα στον ΔΕΔΔΗΕ όπου παραμένει ανοιχτό το φλέγον ζήτημα του επικίνδυνου της κατηγορίας Τ4 με την υπαγωγή της στα βαρεία και ανθυγιεινά όπως αυθαίρετα το δημιούργησε ο προηγούμενος Διευθύνων Σύμβουλος, Γ. Κόλλιας.
Ο τωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, Κων/νος Ζωντανός να θυμίσουμε ότι στις 09/01/2015 υπέγραψε πρακτικό στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την σύναψη της νέας Σ.Σ.Ε. με την ΕΤΕ-Ομίλου/ΔΕΗ, το οποίο σήμερα φαίνεται να έχει ξεχάσει.
Για εμάς αυτός και το διοικητικό συμβούλιο στο οποίο προΐσταται είναι τελείως αφερέγγυοι μετά από όλα όσα προηγήθηκαν στο Δ.Σ. της 16/04/2015 του ΔΕΔΔΗΕ και δυναμιτίζουν την πορεία υπογραφής της Σ.Σ.Ε. και πρέπει επιτέλους να δοθεί άμεσα λύση.
Το νέο Δ.Σ. του Ομίλου ΔΕΗ με λογική και σύνεση οφείλει να αναζητήσει διέξοδο και λύση το συντομότερο δυνατόν για την υπογραφή συλλογική σύμβαση εργασίας στις δύο θυγατρικές.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ γνωρίζουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους.
Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα αγωνιστικά, διεκδικητικά, ταξικά.
                     
            Γραφείο Τύπου Ε.ΤΕ./ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ- ΚΗΕ