Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Ρόδος: Συνεχίζεται ο Αγώνας για τον Υποσταθμό της ΔΕΗΣυνεχίζεται ο αγώνας για την ματαίωση κατασκευής του νέου υποσταθμού της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο.
Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος ΑΠΟΠΕΣ, με αφορμή την χθεσινή αποκάλυψη της "Ροδιακής" για την απορριπτική απόφαση της αίτησης θεραπείας από την υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:
«Μετά από δημοσίευμα Τοπικής εφημερίδας την 26-7-2017 και μάλιστα με κύριο τίτλο της «Αστήρικτη κρίθηκε τελικά η προσφυγή» για τον υποσταθμό στον Άγιο Νικόλαο και αυτό κατά την άποψη της εφημερίδας πάντα «σημαίνει ότι το έργο θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν», οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η υπόθεση είναι εν εξελίξει τίποτα ακόμα δεν είναι οριστικό, εφόσον υπάρχουν νομικές και διοικητικές εκκρεμότητες.
Επισυνάπτονται δυο ακόμα επιστολές προς Διεύθυνση Πολεοδομικών Εφαρμογών (Υπηρεσία Δόμησης) ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ και προς την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδ/νησου, της ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στην οποία συμμετέχει και ο ΑΠΟΠΕΣ με εκπρόσωπό του και οι οποίες εστάλησαν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της».
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Δεδομένης της θέσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και πολλών φορέων περί μη κατασκευής του έργου του Κέντρου Διανομής - Υποσταθμού Υ.Τ. 150/20kV που εκτελείται ήδη στην περιοχή του Άη-Νικόλα από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί η κατασκευή του να θεωρηθεί κατεπείγουσα. Αντίθετα επείγουσα είναι η προσπάθεια του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. να δημιουργήσει μη αναστρέψιμα τετελεσμένα.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να ανακληθεί άμεσα η χορηγηθείσα από εσάς άδεια εκτέλεσης εργασιών κατά τη διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας, γεγονός που διαταράσσει την ηρεμία και τη ζωή των κατοίκων, της πυκνοκατοικημένης συνοικίας του Αγίου Νικολάου.
Με εκτίμηση,
Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΜΑΝΔΡΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Ρόδου και εκπρόσωπος της Πλειοψηφίας Δήμου Ρόδου
ΚΑΡΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ,
Επικεφ. Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ρόδου
ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΑΤΖΗΣ,
Επικεφ. Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ρόδου
ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,
Επικεφ. Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ρόδου
ΠΟΤΣΟΣ ΤΑΚΗΣ,
Επικεφ. Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ρόδου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ,
Εκπρόσωπος ΑΠΟΠΕΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
Δεδομένης της άποψης πολλών μηχανικών της πόλης μας αλλά και των μελών της ίδιας της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, ότι στο υπό κατασκευή έργο του Κέντρου Διανομής - Υποσταθμού Υ.Τ. 150/20kV που εκτελείται στην περιοχή του Άη-Νικόλα από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., παρουσιάζονται ζητήματα υπερβάσεων της οικοδομικής άδειας, πολλά από τα οποία έχουν τεθεί ήδη υπ' όψη της υπηρεσίας σας, παρακαλούμε:

• Να εξετάσετε εξονυχιστικά με βάση την κείμενη νομοθεσία την νομιμότητα των εκτελούμενων εργασιών και των ακολουθούμενων διαδικασιών.
• Να ενημερώσετε την επιτροπή για τα αποτελέσματα του ελέγχου σας.
• Να προβείτε στην άμεση εφαρμογή των όσων η νομοθεσία προβλέπει, σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε παραβίαση των όρων της οικοδομικής άδειας και της κείμενης νομοθεσίας.
(rodiaki.gr)