Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ: «Οι στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά Η/Ε διαλύουν τη ΔΕΗ»



Ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ, κάνοντας αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου της ΔΕΗ και επισημαίνοντας ότι απαιτείται σοβαρότητα από όλους όσοι εμπλέκονται στην αγορά για να μην καταρρεύσει η εταιρεία.
Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Τα οικονομικά αποτελέσματα Α΄εξαμήνου του Ομίλου ΔΕΗ αποτυπώνουν την οικονομική ασφυξία και σκιαγραφούν με απόλυτο τρόπο τους «ενόχους». Αυτούς που βάζουν τη «θηλιά» στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε επισημάνει δημόσια αλλά και στο πλαίσιο των αρμόδιων Επιτροπών του Κοινοβουλίου, το τεράστιο κόστος που επωμίζεται η ΔΕΗ από την κυβερνητική απόφαση για την κάλυψη του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ αλλά και από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, που υποχρεώνουν – στο όνομα του ανοίγματος της
αγοράς- τη ΔΕΗ να ενισχύει τους ανταγωνιστές της πουλώντας την παραγωγή της, σε τιμές κάτω του κόστους.
 

Οι οφειλές προς τη ΔΕΗ, ένα πρόβλημα με μεγάλες διαστάσεις που μάλιστα αφέθηκε – σχεδόν ανεξέλεγκτα – να διογκωθεί, δυναμιτίζει την προοπτική της επιχείρησης και τον καθοριστικό της ρόλο, συνολικά στην Εθνική Οικονομία. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρά τις επιθέσεις που δέχθηκε (ακόμα και από κυβερνητικά στελέχη) επανειλημμένα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας την Πολιτεία και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να πράξουν το αυτονόητο: ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ!
Ελπίζουμε, για το συμφέρον των Ελλήνων καταναλωτών, της ΔΕΗ και της Οικονομίας γενικότερα, ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ θα σταματήσουν τον οικονομικό κατήφορο και θα αποτρέψουν την κατάρρευση μιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας για τη χώρα!»