Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: Το μεγάλο φιάσκο μιας επικίνδυνης Κυβέρνησης και αναποτελεσματικής Διοίκησης

                        
  ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ
Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τον Όμιλο ΔΕΗ, ο τραγέλαφος με την πώληση των δύο λιγνιτικών εργοστασίων σε Μελίτη και Μεγαλόπολη συνεχίζεται με νέα επεισόδια.
Η καλοστημένη παράσταση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη Διοίκηση Παναγιωτάκη έχει αυτή την φορά συμπρωταγωνιστές τους κρατικοδίαιτους ψευτοπενδυτές, οι οποίοι με προσφορές ντροπής προσπαθούν αφενός να ευτελίζουν την διαδικασία και αφετέρου να "εκβιάσουν" ακόμη καλύτερες τιμές αγοράς με συνέπεια να πετύχουν τον αρχικό τους στόχο ώστε να κηρύσσεται ο διαγωνισμός επανειλημμένως άγονος και η πώληση να επιτευχθεί την κατάλληλη περίοδο έναντι πινακίου φακής.


Συγκεκριμένα ο Όμιλος Μυτιληναίου για την μονάδα Μελίτη που έχει στοιχίσει 750 εκατ. ευρώ και ο ανεξάρτητος εκτιμητής της αποτίμησε μόνο 153 εκατ. ευρώ,  έδωσε την προσφορά ντροπής των 25 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Η δε ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για τα 2 εργοστάσια Μελίτη και Μεγαλόπολη (την Μεγαλόπολη ο ανεξάρτητος εκτιμητής την αποτίμησε στα 147 εκατ.)  έδωσε προσφορά ντροπής 103 εκατομμύρια δείχνοντας το μέγεθος της κοροϊδίας που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού!

Η πολυπόθητη πώληση  υδροηλεκτρικών εργοστασίων ως δώρο για τους υποψήφιους αγοραστές θα είναι πλέον το "αναγκαίο κακό" για τους πρόθυμους του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Εκτός αν ο όλος σχεδιασμός της λεγόμενης αποεπένδυσης «στήθηκε», έτσι ώστε, να αποδεχθούμε ως εργαζόμενοι και κοινωνία την επικείμενη πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών, γιατί αυτό το «δομικό» μέτρο έχει υπογράψει η κυβέρνηση στο  3ο μνημόνιο.



Αφού κατάφεραν να μειώσουν το προσωπικό χωρίς να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και παράλληλα να ερημοποιούν ευαίσθητες περιοχές της Περιφέρειας όπως είναι οι νομοί Αρκαδίας και Φλώρινας, οι δήθεν επενδυτές εφαρμόζουν με τον πιο υπονομευτικό τρόπο τα σχέδια τους παρά το γεγονός ότι εξασφάλισαν την μείωση της τιμής του λιγνίτη, όσο και την χορήγηση των αποδεικτικών διαθεσιμότητας ισχύος.

Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ ΔΕΗ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα και η "πρώτη φορά Αριστερά" είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ενέργεια και ο πιο πιστός και υπάκουος υπηρέτης των ιδιωτικών ενεργειακών συμφερόντων που κάποτε πολεμούσε.

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ, ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ και ΟΔΗΓΟΎΝ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ τον ΌΜΙΛΟ ΔΕΗ με μόνο στόχο την παραμονή τους στην εξουσία.

Εκτός από ΑΝΙΚΑΝΟΙ είναι πλέον και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη χώρα.


Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ