Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ: Τα ατυχήματα-δυστυχήματα αυξάνονται με μαθηματική σχέση


Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Περιοχή της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στον Πολύγυρο όπου εναερίτης του ΔΕΔΔΗΕ κτυπήθηκε από ρεύμα σε εργασίες αποκατάστασης βλάβης Υποσταθμού σε γραμμή Μέσης Τάσης. Ο συνάδελφος υπέστη εγκαύματα στο σώμα του και διεκομίσθη σε κοντινό νοσοκομείο όπου ευτυχώς έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για την ζωή του.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ έχει επισημάνει ότι το πολύχρονο κενό των μη προσλήψεων σε ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, η εντατικοποίηση της εργασίας και η χαμένη τεχνογνωσία έχουν δημιουργήσει αρκετές παθογένειες στην Εταιρία με συνέπεια να είμαστε μάρτυρες αρκετών ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια.

Επιπρόσθετα τονίζουμε πως πρέπει να δωθεί στους νέους συναδέλφους ο απαραίτητος χρόνος για να αποκτήσουν τη κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια τις βλάβες και όσα άλλα προβλήματα προκύπτουν σε Χαμηλή και Μέση Τάση.

Παράλληλα οφείλουμε να επισημάνουμε ότι εργασίες στα δίκτυα απαιτούν επαρκή στελέχωση συνεργείων, υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας, η οποία διασφαλίζεται από συνεχή και με τακτά χρονικά διαστήματα εκπαίδευση, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας ώστε να μην δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες, για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των κατάλληλων συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας πρέπει να ακολουθείται απαρέγκλιτα και σε καμία περίπτωση δε επιτρέπεται η έκπτωσή τους παρότι οι συνθήκες εδώ και χρόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην μη τήρησή τους. Οι εκάστοτε διοικήσεις επιβάλλεται να καταλάβουν και να ενεργούν άμεσα για την αποφυγή άλλων περιστατικών. Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι τα γράφουν και τα λένε συνεχώς αλλά δυστυχώς δεν εισακούονται.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ στέκεται στο πλευρό του άτυχου εργαζόμενου και της οικογένειας του και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ