Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Άμεση αποκατάσταση λαθών μισθοδοσίας και εφαρμογή της ΕΣΣΕ


 Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έλαβαν λανθασμένα εξοφλητικά, λόγω σφάλματος στη μισθοδοσία του προσωπικού από την εταιρεία Pricewaterhouse Coopers (PwC), με αποτέλεσμα την αναίτια παρακράτηση μέρους του μισθού και του επιδόματος αδείας.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εξωτερικών συνεργατών, που χωρίς λόγο αποφασίστηκε η εργολαβοποίηση και της μισθοδοσίας της ΔΕΗ, μετά από τόσα χρόνια αψεγάδιαστης λειτουργίας του προγράμματος και τις τεράστιες γνώσεις του εναπομείναντος προσωπικού.
Επίσης, αυτόν το μήνα έγινε η εφαρμογή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ΔΕΔΔΗΕ, μόνo που και σε αυτή την περίπτωση, παρουσιάζονται σφάλματα ως προς το σύνολο των αυξήσεων που θα έπρεπε να πάρουν οι εργαζόμενοι.
Εκτός των παραπάνω παραλείψεων, θα πρέπει να δοθούν άμεσα και τα προβλεπόμενα από την ΣΣΕ επιδόματα σε παλαιούς και νέους συναδέλφους (Τ4Ι, οικογενειακό, επικινδύνου κτλ).
Ελπίζουμε στην γρήγορη αποκατάσταση και την άμεση καταβολή των χρημάτων στους συναδέλφους, προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Η Ε.ΤΕ. ΔΕΗ-ΚΗΕ βρίσκεται πάντα κοντά στους εργαζόμενους, παρακολουθεί τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν και επιδιώκει την άμεση επίλυσή τους.
Αυτό έπραττε και αυτό εξακολουθεί να κάνει.
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ