Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ικανοποιητική ανταπόκριση στην εθελοντική Αιμοδοσίας της ΕΤΕ - ΔΕΗ


Που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής


Ικανοποιητική ανταπόκριση στην εθελοντική Αιμοδοσίας της ΕΤΕ - ΔΕΗ
Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση αιμοδοτών στο διήμερο εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργάνωσε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ) στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, καθώς κάτοικοι και εργαζόμενοι της ΔΕΗ έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο θεάρεστο έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της ΕΤΕ-ΔΕΗ Κώστας Δρόσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή, λέγοντας μάλιστα ότι η εθελοντική αιμοδοσία στέφθηκε από επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 100 μονάδες αίματος, αριθμός δηλαδή αντίστοιχος με την προηγούμενη αιμοδοσία στο λεκανοπέδιο.
Εξέφρασε ταυτόχρονα τις ευχαριστίες του προς τους κατοίκους της περιοχής και τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να αφιερώσουν για άλλη μία φορά 10 λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο τους, καθώς ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι η προσφορά αίματος μπορεί να σώσει ζωές.
Σημείωσε ότι ιδιαίτερα σήμερα που ο κόσμος λόγω και της οικονομικής συγκυρίας είναι ιδιαίτερα κουμπωμένος, καθώς είναι απασχολημένος με την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων επιβίωσης, η ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε, ιδιαίτερα που η χώρα μας αναγκάζεται να κάνει εισαγωγή αίματος αφού παρατηρείται μία κάμψη εθελοντικής αιμοδοσίας. «Βλέπουμε ένα σφίξιμο στον κόσμο, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η προσφορά αίματος δεν σώζει μονάχα ζωές, αλλά αποτελεί και μία αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης αφού μπορεί να έχει σοβαρά οφέλη και για τον ίδιο τον αιμοδότη, διότι γίνεται εργαστηριακός έλεγχος και σε περίπτωση που εντοπιστεί κάτι ειδοποιείται ο αιμοδότης, αλλά και για την οικογένειά του, καθώς θα μπορεί να βρει αίμα την ώρα που θα το χρειάζεται ο ίδιος ή μέλη της οικογένειάς του, αφού το αίμα αυτό μοιράζεται στην πορεία του χρόνου για τις ανάγκες των κατοίκων του λεκανοπεδίου.
Ο κ. Δρόσος επαίνεσε εξάλλου τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι διοικήσεις της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, του Συλλόγου Οικισμού Καρδιάς και του Ανατολικού στις στέγες των οποίων πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΤΕ-ΔΕΗ, αφού όπως είπε, με τηλέφωνα και ειδοποιήσεις φρόντισαν να κινητοποιήσουν τα μέλη τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αιμοδοσία. Άσχετα, όπως σημείωσε, που όπως κάθε φορά αρκετός κόσμος που προσήλθε δεν κατάφερε να δώσει αίμα για διάφορους λόγους.
Ικανοποιημένος από την συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος αιμοδοσίας της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, Δημήτρης Κυμπρικτσής, λέγοντας ότι «πετύχαμε να συγκεντρώσουμε τις ίδιες μονάδες αίματος που συγκεντρώσαμε και πέρσι, καθώς τα μέλη μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου μας και προσέφεραν αίμα». Τόνισε πάντως ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου της περιοχής, διότι «ζούμε σε μια περιοχή με βαριά βιομηχανία στην οποία σημειώνονται συχνά εργατικά ατυχήματα και υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για αίμα».

Ρ.Β.