Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ:Θα βρουν τοίχο πραγματικής αντίστασης και τα σχέδια τους δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν


Την ώρα που βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα ο Ν. Φωτόπουλος προτιμά τα μυστικά ταξίδια και τους εράνους!!! 

Οι ανακοινώσεις και τα σενάρια για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ μπορούν να ικανοποιούν δανειστές και τοκογλύφους και τους μαϊμού ιδιώτες επενδυτές που τόσα χρόνια με τη δυνατότητα που τους έδινε η ευρωπαϊκή νομοθεσία για να αναπτύξουν τον δικό τους ενεργειακό ρόλο, εκείνοι προτίμησαν τις επιδοτήσεις και τις ανύπαρκτες επενδύσεις.
 Όσο και να επιθυμούν κάποιοι να διαλύσουν ολοκληρωτικά τον δημόσιο και κοινωνικό ρόλο της ΔΕΗ, αυτή την φορά θα βρουν τοίχο πραγματικής αντίστασης και τα σχέδια τους δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Οφείλει πλέον το ΥΠΕΚΑ  να ορίσει νέους κανόνες ίσου ανταγωνισμού και να σταματήσει τις στρεβλώσεις που έχει δημιουργήσει η πολιτική των τελευταίων ετών και μετά να αποφασίσει τι είδους αποκρατικοποιήσεις θέλει να κάνει.
Την ώρα λοιπόν που ανακοινώνονται όλα αυτά και οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον τους, εκείνοι που έβαλαν πρώτοι το χεράκι τους στην διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές και οδήγησαν στην εργασιακή ανασφάλεια μέσω της τελευταίας ΕΣΣΕ τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ, όπως  ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος εκείνος προτιμά τα μυστικά ταξίδια και τους εράνους από το να κάνει την αυτοκριτική του και να πει την αλήθεια στους εργαζόμενους ότι με την δική του ψήφο αλλά και πολλών νυν και πρώην συντρόφων του συμβαίνουν όλα αυτά. 
Ήταν εκείνος που με την κομματική ανοχή του, επέτρεπε να επιβληθούν οι μνημονιακές πολιτικές του μπουκαδόρου πρώην «αγαπημένου του» υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου ( ο άλλος ήταν ο Κουτρουμάνης) αλλά και το χάιδεμα και τις δωρεάν θεατρικές παραστάσεις που έκανε στην κυβέρνηση Παπανδρέου όταν επέβαλε την διάσπαση της ΔΕΗ.
Όμως εκτός από την αποτυχημένη και επιλεκτική συνδικαλιστική του δράση προκύπτουν μερικά ερωτήματα με τις πρόσφατες ενέργειες του. Τον ρωτάμε λοιπόν τα εξής:
Αφού η ΓΕΝΟΠ οφείλει  και χρωστά εκατομμύρια ευρώ όπως εσύ Πρόεδρε αποκάλυψες, με τι χρήματα περιοδεύεις μυστικά στην Κρήτη και σε άλλους νομούς (σύμφωνα με καταγγελίες συντρόφων σου) και γιατί επιμένεις να δημιουργεί συνθήκες διχασμού ανάμεσα σε συναδέλφους. Άραγε τι συμφέροντα εξυπηρετείς; Αλήθεια γιατί κάνεις εράνους και ζητάς χρήματα από τους συναδέλφους, μόνο για τον εαυτό σου (ενώ παράλληλα περιοδεύεις και ξοδεύεις χρήματα…) και δεν κάνεις το ίδιο και για τους υπόλοιπους συνάδελφους της ΓΕΝΟΠ που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα μαζί σου;
Αλήθεια  μπορείς να μας εξηγήσεις τι έγιναν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που διαχειρίστηκες ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια; και τέλος γιατί έχει σταματήσει να συνεδριάζει η Ομοσπονδία αλλά και με ποιο τρόπο πάρθηκε η απόφαση για την στήριξη μόνο στο πρόσωπο σου. Δυστυχώς  αποφεύγεις δημοκρατικές διαδικασίες όταν κάτι δεν σε βολεύει και έχεις μάθει να λειτουργείς μόνο για την δική σου προβολή.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ… 
Το μίγμα σταλινισμού και τροτσκισμού που εφαρμόζει ο Νίκος Φωτόπουλος  έβαλε φρένο και οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στη ΔΕΗ και κυρίως πετυχαίνει με υποκριτικό και χυδαίο τρόπο να μην ξαναγεννηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα αναπτύσσουν την ΕΝΟΤΗΤΑ μεταξύ των συναδέλφων και θα εδραιώνουν τις διαδικασίες ενός αποτελεσματικού  συνδικάτου που θα πολεμήσει με αποτελεσματικότητα τις επιθέσεις των μνημονιακών πολιτικών.
Την ώρα που βρισκόμαστε πάλι στο μάτι του κυκλώνα μέσω των αποκρατικοποιήσεων, εκείνοι που σε οδήγησαν στην εργασιακή ομηρία και στην εξαθλίωση κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν θέσεις και οφίτσια. Συνάδελφοι μην επιτρέψετε να σας ξεγελάσουν ξανά με υποσχέσεις και ψεύτικα αγκαλιάσματα.