Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: "ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ" ΘΡΗΝΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Τα περίφημα "επιταγμένα ρετιρέ" - των media και της συγκυβέρνησης -  θρηνούν άλλον ένα αδικοχαμένο συνάδελφο πατέρα δύο παιδιών και η οικογένεια της ΔΕΗ δυστυχώς βιώνει ένα ακόμα τραγικό γεγονός.

 Η σοβαρή έλλειψη συντηρήσεων και ανταλλακτικών στους εργασιακούς χώρους του ΛΚΜ αλλά κυρίως η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ δημιουργεί συνθήκες άγριας εντατικοποίησης της εργασίας για την αύξηση της παραγωγής με συνέπεια..
για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ορυχείο Μεγαλόπολης να χάνεται ανθρώπινη ζωή.
Η διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ και η δικομματική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για τα θανατηφόρα περιστατικά που συμβαίνουν στο ΛΚΜ διότι έχουν αφήσει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό τους πιο καίριους  εργασιακούς τομείς της Εταιρείας.
Οι δύσκολες συνθήκες που αναγκάζονται δεκάδες συνάδελφοι να εργαστούν και η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων έχουν δημιουργήσει καθεστώς επικινδυνότητας και κλονίζουν την εργασιακή ασφάλεια των συναδέλφων μας στην Επιχείρηση.

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Κανένας εργαζόμενος δε πρέπει να δέχεται να εκτελεί  εργασία για την οποία δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας και κανένας συνάδελφος δεν πρέπει  να βάζει σε κίνδυνο την ζωή του από υπέρμετρο ζήλο.
Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου
συναδέλφου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ