Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ


ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα εφαρμόζεται η υπογραφή της ΣΣΕ στις εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ, κόντρα στις Κασσάνδρες και τους υπονομευτές της, προς μεγάλη δικαίωση των εργαζομένων.
Μια ΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με γνώμονα το κοινό συμφέρον των εργαζομένων, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις μερίδας σωματείων και μεμονωμένων συνδικαλιστικών στελεχών, έχοντας όμως την πραγματική στήριξη των περισσοτέρων και μεγαλύτερων σωματείων, προεξέχοντος της ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Ας αναρωτηθούν όλοι αυτοί που αντιδρούσαν στη μη
υπογραφή της Σ. Σύμβασης τότε, τι θα γινόταν σήμερα στην Επιχείρηση έχοντας υπόψη την σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία. Τα γεγονότα δικαίωσαν τους υποστηρικτές της ΣΣΕ και απογοήτευσαν τους επικριτές της.
Μια από τις υποχρεώσεις του σωματείου μας, που περιλαμβάνει η ΣΣΕ, είναι και η έκτακτη εισφορά των 2 ευρώ για 36 μήνες προς την..

Ομοσπονδία. Μετά από απόφασή της και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας, αποφασίστηκε η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς να γίνει σε δυο δόσεις των 31 ευρώ, αφαιρώντας τα 2 ευρώ που έχουν παρακρατηθεί τους προηγούμενους μήνες από το σύνολο των 72 που αντιστοιχούν στους 36 μήνες. Η πρώτη δόση έγινε με την εξόφληση του μηνός Οκτωβρίου και η δεύτερη και τελευταία με την προκαταβολή του Νοεμβρίου, όπου ολοκληρώνεται η έκτακτη εισφορά. Σχεδόν όλα τα σωματεία προσαρμόστηκαν σε αυτή την τακτική, ακόμη και αυτά που αντιδρούσαν στο παρελθόν, μπροστά στο κοινό συμφέρον, που είναι η στήριξη της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων, έπραξαν το αυτονόητο. Δυστυχώς όμως υπάρχουν ακόμη λίγα και πολύ μικρά σωματεία, καθώς και μεμονωμένα συνδικαλιστικά στελέχη που δεν μπορούν να αποδεχθούν τη στρατηγική τους ήττα στο θέμα της υπογραφής της ΣΣΕ, την οποία αγκάλιασαν όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ και εξακολουθούν να αντιδρούν με στόχο πάντα τη διάλυση της Ομοσπονδίας και των σωματείων τους, προς χάριν των ατομικών συμφερόντων τους. Η ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ θέλει να υπάρχει ισχυρή Ομοσπονδία και θα τη στηρίζει, γιατί χωρίς αυτή οι αγώνες μας είναι χαμένοι και οι εχθροί των εργαζομένων δικαιωμένοι. Αυτό αποδείχθηκε στο παρελθόν. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα δεινά που έρχονται στον Όμιλο ΔΕΗ, τα οποία έχει αποφασίσει η κατά τα άλλα αριστερή κυβέρνηση με την υπογραφή του 3ου και πιο σκληρού μνημονίου, αλλά πιθανόν όσοι αντιδρούν στην οικονομική ενίσχυση της ΓΕΝΟΠ προτάσσουν το κομματικό τους συμφέρον από αυτό των εργαζομένων. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας στηρίζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, λειτουργώντας στα πλαίσια του καταστατικού μας. Η μη στήριξη των αποφάσεων του Δ. Σ. μας δεν είναι σύννομη σύμφωνα με το καταστατικό μας και όπως γίνεται αντιληπτό οι προβλεπόμενες διατάξεις του καταστατικού μας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εφαρμοστούν. Η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει τους συνδικαλιστικούς αγώνες μας και να δημιουργήσει μόνιμη εσωστρέφεια στο σωματείο του, γιατί προέχουν τα μεγάλα προβλήματα της Επιχείρησης και τα συμφέροντα των εργαζομένων της. Έτσι πορευθήκαμε διαχρονικά και έτσι θα πορευθούμε και στο μέλλον.