Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ETE/OMIΛΟΥ-ΔΕΗ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ


Την Παρασκευή 23-10-2015 πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τα εργατικά ατυχήματα στην
περιοχή του ΛΚΔΜ, όπου τη διοργάνωση είχε η Γενική Διεύθυνση Ορυχείων.
Στην ημερίδα καλέστηκαν και παραβρέθηκαν όλα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του ΛΚΔΜ, εκτός του μεγαλύτερου πανελλαδικού σωματείου, της ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ.

Αναρωτιόμαστε, γιατί η Γ. Διεύθυνση Ορυχείων τήρησε αυτή την απαράδεκτη στάση προς τους εργαζόμενους του εν λόγο σωματείου, τη στιγμή που πάρα πολλά μέλη του είναι εργαζόμενοι στα Ορυχεία της περιοχής;
Δεν έχει αντιληφθεί ότι τα ατυχήματα αφορούν όλους τους σκληρά εργαζόμενους των Ορυχείων και δεν έχουν «χρώμα» ή μήπως η αρμόδια Γ. Διευθύντρια δεν το γνωρίζει, παρόλο..
που προέρχεται από το συγκεκριμένο χώρο εργασίας; Εκτός αν εθελοτυφλεί για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζουμε, αλλά θα θέλαμε πολύ να μάθουμε, ως εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων και κυρίως πολλών από αυτών που τραυματίστηκαν θανάσιμα στην εκτέλεση του καθήκοντος.
Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ καταγγέλλει την προκλητικά απαράδεκτη και διχαστική ενέργεια της Γενικής Διευθύντριας Ορυχείων και δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητα αυτό το γεγονός, όπως η ίδια θα επιδίωκε.
Η υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία αφορά όλους όσους εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες στην Επιχείρηση και είναι αναγκαίο κομμάτι της καθημερινότητας στην εργασία μας, ώστε να φτάσουμε στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα που είναι η πλήρης εξάλειψη των ατυχημάτων και όχι φιέστες Διευθυντικών στελεχών με στόχο την αυτοπροβολή τους.
Η Γ. Διευθύντρια Ορυχείων δεν έχει καταλάβει ότι τίποτε δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή, η οποία δεν χωρίζεται σε δικούς μου και δικούς σου, εκτός εάν έτσι την αντιλαμβάνεται.
                      
                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ