Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ



Πέρασαν 73 χρόνια από τη μάχη της ηλεκτρικής  στο Κερατσίνι και οι μνήμες είναι ακόμη ζωντανές,  ίσως και επίκαιρες.
Ήταν μια γενναία πράξη αντίστασης  του Ελληνικού λαού και των εργαζομένων της εποχής εκείνης που με τον αγώνα τους έσωσαν την εταιρεία υπερασπιζόμενοι τη δουλειά τους και ταυτόχρονα μια υποδομή κρίσιμη για την κοινωνία και την ανάπτυξη της ελεύθερης Ελλάδας.
Η Μάχη της Ηλεκτρικής έγινε στις 13 Οκτωβρίου του 1944, οπότε εργαζόμενοι στην εταιρεία μαζί  με τον Ελληνικό λαό στο πλευρό του πολέμησαν σκληρά τους αποχωρούντες Γερμανούς κατακτητές και έσωσαν το εργοστάσιο του Αγ. Γεωργίου στο Κερατσίνι από την
ανατίναξη.
Η Μάχη της Ηλεκτρικής αποτελεί και  ένα διαχρονικό παράδειγμα για το Ελληνικό Έθνος.
Τιμούμε τους έντεκα νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής και όλους όσοι βρέθηκαν απέναντι στους κατακτητές εκείνο το πρωινό της 13ης Οκτωβρίου του 1944. 
Σήμερα, νέοι «κατακτητές» έχουν βάλει στόχο την υφαρπαγή  του εργοστασίου με νέες μεθόδους.
Συμπαραστάτες στο σχέδιό τους η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Διοίκηση της ΔΕΗ η οποία εκτελεί το σχέδιο της Κυβέρνησης με αποτελεσματικό τρόπο.
Αρχής γενομένης από τη διάλυση και το κλείσιμο του εργοστασίου, μετά την πρωτοφανή εκδίωξη των εργαζομένων από το σταθμό με τη σύμφωνη γνώμη μερίδας του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο ασκεί εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ και όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ, αγωνιζόμαστε για να ακυρώσουμε το ξεπούλημα της εταιρείας και να αναδείξουμε στους εργαζόμενους, αυτούς που βάζουν «πλάτη» στη Κυβέρνηση ώστε να περάσουν τα αντεργατικά και αντιαναπτυξιακά τους σχέδια.
Καλές είναι οι γιορτές, καλές είναι οι φιέστες, καλύτερη όμως είναι η αντίσταση και η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Το ιστορικό παρελθόν πρέπει να είναι διδαχή για το παρόν και το μέλλον για όλους μας.

Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ