Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Εμμανουήλ Τωμαδάκης: «Η αλήθεια θα λάμψει όσο και να θέλουν να τη συσκοτίσουν αυτοί που διέλυσαν τη ΔΕΗ»

 Aνοιχτή επιστολή του Γεν. Γραμματέα της ΕΤΕ - ΟΜΙΛΟΥ/ΔΕΗ, Εμμανουήλ Τωμαδάκη


Συναδέλφισσες – φοι,  
Ο Όμιλος ΔΕΗ καταρρέει και ξεπουλιέται με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Διοίκησης της Επιχείρησης, καθώς και με ευθύνη του συνδικαλιστικού κινήματος, και κυρίως του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου όπως είναι η ΕΤΕ/ΔΕΗ.  
Ο λόγος είναι γνωστός, ο Πρόεδρος της ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν τολμά να αντιδράσει στα σχέδια ξεπουλήματος του Ομίλου, ούτε καν ανακοίνωση να βγάλει που να κριτικάρει έστω στοιχειωδώς  την κυβέρνηση και τη Διοίκηση, παρά μόνο περιτριγυρίζει στα γραφεία τους εκλιπαρώντας  για κανένα ρουσφέτι, ενώ ταυτόχρονα θέλει να διοργανώσει ημερίδες - φιέστες, για να γίνει πιο αρεστός στη Διοίκηση. Έτσι αυτός και η παράταξή του (ΕΑΜΕ) έμαθαν να λειτουργούν.
Εκτός  της πλήρης ανυπαρξίας  του και των μηδαμινών αποτελεσμάτων για τους εργαζόμενους όσο διάστημα είναι Πρόεδρος και κάνει τον «παραγοντίσκο», παραπληροφορεί με ανακοινώσεις της παράταξης του και συσκοτίζει την αλήθεια όσον αφορά το έκτακτό Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας στις 25/9/2017.  
Προς αποκατάσταση της αλήθειας που δεν αμφισβητείται από καμία παράταξη, εκτός του ΕΑΜΕ γιατί αυτοί νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο του Πάπα, μιας και έχουν μάθει να διοικούνται από Πάπες, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :
  1. Η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ/ΔΕΗ τη Δευτέρα 25/9 ήταν καταστατική υποχρέωση του σωματείου, καθώς τελείωνε η προθεσμία των έξι ημερών μετά τις υπογραφές των 17 μελών του Δ.Σ. Απόδειξη ότι μπορούσε να παραβρεθεί ο Πρόεδρος  της ΕΤΕ, είναι ότι ο ίδιος μου ζητούσε να μιλήσουμε τη Δευτέρα 25/9 οι δυο μας, άρα πως μπορούσε να είναι εδώ και να μιλήσουμε, πιθανόν παρασκηνιακά, και την ίδια στιγμή να επικαλείται ότι έχει δουλειά και δεν μπορεί να παραβρίσκεται στο Συμβούλιο;  Ήθελε με την αναβολή να ακυρώσει το Διοικητικό Συμβούλιο γιατί περνούσε η προθεσμία των έξι ημερών όπως ορίζει το καταστατικό άρθρο 16 παράγ. 6. Αποδεικνύεται ότι ήταν μια εκ του πονηρού τακτική.
  2. Όλοι οι συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ/ΔΕΗ καλέστηκαν στη συνεδρίαση τη Δευτέρα, αλλά το «παραταξιακό συγκρότημα» του ΕΑΜΕ δεν παρέστη, όπως και ο  συνάδελφος Γιάννης Βρέντζος. Τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα κατείχε το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και αναλογικά της ανήκει.
  3. Όσον αφορά το θέμα του Ταμία, σας υπενθυμίζω ότι σε παλαιότερα-παρόμοια περιστατικά καθαιρέθηκε μετά από πρόταση μομφής από την ίδια του την παράταξη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ/ΔΕΗ ο εκτελεστικός σύμβουλος Ταμίας Κώστας Μανιάτης, και η υπόθεση αυτή αναμένεται να κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη το προσεχές διάστημα.        Είναι ψέματα ότι έχω κληθεί εγώ και άλλοι συνάδελφοι ως μάρτυρες στα ποινικά δικαστήρια για τα παραπάνω περιστατικά, ώστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του σωματείου μας και το καταστατικό του;
  4. Η παράταξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΣΚ), όπως και οι άλλες παρατάξεις, ζήτησε με ξεκάθαρο τρόπο από τον Ταμία να διευκολύνει τη λειτουργία του σωματείου, όταν ο εκπρόσωπός της επισήμανε στο Διοικητικό Συμβούλιο, ότι η πράξη του ήταν πράξη παρανομίας με ότι σημαίνει αυτό. Του ζητήθηκε επίσης να παραστεί στο Δ.Σ. προκειμένου να δώσει επαρκείς εξηγήσεις, αλλά δεν παρέστη.
  5. Πως είναι δυνατόν να  ζητάει ο Πρόεδρος συνάντηση στα γραφεία της ΕΤΕ/ΔΕΗ τη Δευτέρα για συνομιλία με τον Γραμματέα; Τότε δεν υπάρχει προσωπικό πρόβλημα, ενώ όταν πρόκειται για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου να εμφανίζεται προσωπικό πρόβλημα; Το αφήνω στην κρίση των συναδέλφων.
  6. Όσον αφορά την αγνόηση των αιτημάτων μας είναι γνωστή η αλαζονική στάση του Προέδρου και η ασέβειά του προς το πρόσωπο του Γραμματέα και την παράταξή του και αυτό απορρέει από την παντοδυναμία που νόμιζε ότι είχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, ενώ όταν έχασε τη δύναμη την οποία νόμιζε ότι είχε, άλλαξε στάση και επιδίδεται μέσω της παράταξής του σε παραπληροφόρηση.
  7. Γιατί το Ταμείο της ΕΤΕ/ΔΕΗ παραμένει κλειστό από της 12 Σεπτεμβρίου; Με τίνος απόφαση; Το Ταμείο της ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν είναι βιλαέτι κανενός, εκτός και αν έτσι έχουνε μάθει από το παρελθόν, το οποίο δεν τους έχει διδάξει απολύτως τίποτε από ότι φαίνεται.
  8. Το σωματείο σε κρίση το οδηγούν όσοι δεν τηρούν τις καταστατικές διαδικασίες και το θεωρούν φέουδό τους, και αυτή είναι η παράταξη «συνονθύλευμα» του ΕΑΜΕ, ίσως όχι τυχαία τώρα που ξεπουλιέται η ΔΕΗ.
  9. Όλοι γνωρίζουν ότι με άλλες  Κυβερνήσεις και Διοικήσεις θα ξήλωναν πεζοδρόμια, τώρα όμως γλείφουν κυβερνήσεις και Διοικήσεις.
  10. Όσον αφορά τις αποστασίες, αυτές το ΕΑΜΕ τις κρίνει κατά το δοκούν με βάση το συμφέρον του,  άλλωστε ήμαστε αναρμόδιοι να μιλήσουμε για αποστάτες  γιατί η παράταξή μας δεν είχε ποτέ τέτοια στοιχεία, μάλλον εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια .
Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα κρίνεται εκ του αποτελέσματος, όσο για τη σκάλα, αυτή πάντα τη θέλατε για να την ανεβαίνετε γλύφοντάς τη. Η ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν αμφισβήτησε και δεν αμφισβητεί το σπαρασσόμενο «παραταξιακό κοινοπρακτικό σχήμα» του ΕΑΜΕ ως πρώτη δύναμη και για αυτό δεν διεκδικεί και δεν διεκδίκησε πέραν από αυτό που της αναλογεί και ας πάψουν κάποιοι να βλέπουν εφιάλτες. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε με τίποτα και από κανέναν, γιατί απλά δεν μας «κρατάει κανείς στο χέρι»  και προπαντός δεν μας τρομάζουν οι ανούσιες κορόνες και απειλές που χρησιμοποιείτε για την προκήρυξη τάχα πρόωρων εκλογών. Μια απειλή που εφόσον υλοποιήσετε θα πρέπει, αφενός να αναλάβετε την ευθύνη, και αφετέρου να αιτιολογήσετε επαρκώς στους εργαζόμενους τη σκοπιμότητά τους.