Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΕΤΕ-ΔΕΗ: Νέο κρούσμα βιαιοπραγίας σε τεχνίτη του ΔΕΔΔΗΕ στον Πύργο

Το εργασιακό περιβάλλον των συναδέλφων τεχνικών στον Όμιλο ΔΕΗ και ειδικά αυτών του ΔΕΔΔΗΕ, εκτός της επικινδυνότητας της  εργασίας του, ενέχει έναν επιπλέον αυξανόμενο κίνδυνο, αυτό της αντιμετώπισης αγανακτισμένων και οργισμένων πολιτών, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την κοινωνία, όπως αναφέρει η ΕΤΕ-ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.
Πιο αναλυτικά, σημειώνει τα εξής:
Τα περιστατικά συχνών βιαιοπραγιών που δέχονται οι τεχνίτες του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Τελευταίο συμβάν, αυτό της Περιοχής Πύργου που συνέβη το Σάββατο βράδυ 24/2/18.
Συγκεκριμένα, συναδελφός μας εκτελώντας το καθήκον του, προσπαθώντας να
επαναφέρει εν λειτουργία γραμμή (κορμός) ηλεκτρικού ρεύματος που είχε τεθεί εκτός, λόγω βλάβης (κακοκαιρία), δέχθηκε την εισβολή μαινόμενου πολίτη στο εργοδηγείο της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να χειροδικήσει προς τον συνάδελφο και να έχουμε τραυματισμό μετά από βίαιη πτώση του.
Ως πότε η Διοίκηση και η Πολιτεία θα κάνει τα στραβά μάτια σε αυτά τα «προνόμια» των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς να λαμβάνουν καμία μέριμνα για το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας τους, όσον αφορά αυτά τα περιστατικά;
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα και θέτει τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους.