Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΔΑΚΕ ΔΕΗ Μεγαλόπολης:Το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον είναι η ικανοποίηση της κομματικής πελατείας και η ατομική τους εξέλιξη


     Συναδέλφισσες – φοι,
 Ο Όμιλος ΔΕΗ καταρρέει και ξεπουλιέται με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Διοίκησης της Επιχείρησης, με πρώτο και καλύτερο φιλέτο τις λιγνιτικές μονάδες και ορυχεία σε Μεγαλόπολης και Μελίτη στη Φλώρινα, όπου ήταν πάντα στο μάτι του κυκλώνα της αριστερόφωνης και υπόδουλης κυβέρνησης και των οικονομικών συμφερόντων που εκπροσωπεί, γιατί όπως αποδείχθηκε μόνο αυτούς εκπροσωπεί και όχι τον εργαζόμενο και την κοινωνία.
Ψήφισαν νόμους, κάνανε Διοικητικά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις και προκηρύξεις διαγωνισμών με fast track διαδικασίες, με στρατοκρατούμενες πρακτικές και σταλινικές μεθόδους «κατόρθωσαν» να φέρουν εις πέρας τη
διαδικασία ξεπουλήματος των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ και το μόνο που απομένει είναι η επιλογή του ιδιώτη «επενδυτή» για να ικανοποιήσουν έτσι τον αριστερό νεοφιλελευθερισμό τους και την προτίμησή τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Όλοι οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης βρίσκονται σε διαρκή αγώνα για να αποτρέψουν αυτό το ανοσιούργημα της πιο φαύλης κουστωδίας που υποτίθεται ότι κυβερνά  αυτό τον τόπο και θα συνεχίσουν όλοι μαζί μέχρι να δικαιωθούμε, γιατί πιστεύουμε ότι η ιδιωτικοποίηση των μονάδων και ορυχείων της περιοχής μόνο δεινά μπορεί να φέρει στην τοπική κοινωνία.
Εάν εφαρμοστούν πλήρως τα σχέδια της κυβέρνησης και της Διοίκησης, το μόνο που θα έχει απομείνει στις περιοχές αυτές θα είναι στάχτη και αποκαΐδια.
Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα και δεν θα συμμετέχουμε σε διάφορες συσκέψεις που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, όπως συμβαίνει στις παρυφές της εξουσίας των Αθηνών, για την επόμενη μέρα στη Μεγαλόπολη και στο προσωπικό της.
Το κονκλάβιο της Κουμουνδούρου και ο Ροβισώνας της Χαλκοκονδύλη «μαγείρεψαν» σε διάφορα χαλκεία την επόμενη μέρα στις νέες θυγατρικές όσον αφορά το προσωπικό, το οποίο επέλεξαν με υποκειμενικά κριτήρια την παραμονή τους ή όχι στη ΔΕΗ και αυτό αποδεικνύεται από την κοινωνικά ανάλγητη στάση της Διοίκησης απέναντι σε συναδέλφους με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, τους οποίους θυσίασαν προς χάριν των κομματικών φίλων της κυβέρνησης και των «φιλιππινέζων» του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ.
Προκειμένου να γλιτώσουν από τον όλεθρο που σχεδίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Διοίκηση Παναγιωτάκη, «πήδηξαν» πρώτοι από το καράβι που βουλιάζει για να σωθούνε εργασιακά και ασφαλιστικά, άλλοι για πολιτικά γραφεία βουλευτών και άλλοι για το «κουκλόσπιτο» της Κουμουνδούρου. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο καπετάνιος της ΕΤΕ/ΔΕΗ πήδηξε πρώτος από το καράβι για να σωθεί αφήνοντας το πλήρωμα να το παρασύρει η δύνη του αριστερού σαπιοκάραβου.
Εύγε σε αυτούς τους «αγωνιστές» που τους επέλεξαν οι εργαζόμενοι να τους στηρίξουν, αλλά το μόνο που στήριξαν ήταν τον εαυτό τους, και καθώς νικητές πλέον του εαυτού τους θα έρθουν να κάνουν τους αγωνιστές στην πολύπαθη Μεγαλόπολη. Αίσχος και μόνο Αίσχος από τους εργαζόμενους του ενεργειακού κέντρου της Μεγαλόπολης.
Συνεργάτες σε αυτό το έκτρωμα οι πρόθυμοι εργαζόμενοι – στελέχη της Επιχείρησης στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, οι οποίοι ανέλαβαν ρόλο στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας θυγατρικής με σκοπό να διεκπεραιώσουν το χειρότερο ξεπούλημα όλων των εποχών στον όμιλο ΔΕΗ, χωρίς να έχουν στοιχειώδη ευαισθησία για το τι πρόκειται να κάνουν και ξεχνώντας από πού τρώγανε ψωμί τόσα χρόνια. Άξιος ο μισθός τους!!!
Το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον είναι η ικανοποίηση της κομματικής πελατείας και η ατομική τους εξέλιξη, παραβλέποντας κάθε έννοια δικαίου και κοινωνικής ευαισθησίας. Ξεκίνησαν να δημιουργούν ένα οργανόγραμμα που το μόνο που διαφαίνεται  είναι η βόλεψη των ημετέρων μέσω της πολυθεσίας.
Αυτό είναι το νέο πνεύμα που θέλουν να μεταφέρουν στους εργαζόμενους και στο επικείμενο νέο αφεντικό της θυγατρικής; Αυτό αποδεικνύει την ανικανότητά τους και την πλήρη άγνοια των πεπραγμένων στους χώρους εργασίας και στις ενεργειακές εξελίξεις. Το μόνο που οφείλουν να κάνουν εδώ και τώρα είναι η παραίτηση τους γιατί είναι επικίνδυνοι και άσχετοι, δεν χρειάζονται να δώσουν άλλες εξετάσεις στο «μπαμπά» τους. Έλεος ως εδώ.
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στα ενεργειακά κέντρα Μεγαλόπολης και Φλώρινας, θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται τα συμφέροντα μας και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και δηλώνουμε ότι, κανένας ψευτοεπενδυτής δεν πρόκειται να περάσει τις πύλες των σταθμών και ορυχείων, γιατί απλά δεν θα το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία των πιο πάνω περιοχών, προς μεγάλη στεναχώρια της κυβέρνησης, της Διοίκησης και των προθύμων στελεχών και συνδικαλιστών.