Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Δημοσίευμα του Ε.Τ. αποκαλύπτει προεκλογικό ρουσφέτι


Η αποκάλυψη-ντοκουμέντο της εφημερίδας σας «Ελεύθερος Τύπος» για το προεκλογικό ρουσφέτι πρώτου μεγέθους στη ΔΕΗ, με βασικό πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας Ν. Σηφουνάκη, αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει τις γνώριμες, παλαιοκομματικές λογικές, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασωθεί στις εκλογές.
Το ρουσφέτι Σηφουνάκη, που έχει και… αριθμό πρωτοκόλλου, υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής θρασύτητας και θίγει ευθέως τη νομιμότητα, αφού ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να ζητήσει, και μάλιστα εγγράφως, από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ούτε λίγο ούτε πολύ, να παρανομήσει προκειμένου να διατηρήσει στη θέση της ψηφοφόρο της εκλογικής του περιφέρειας, παρά την αντίθετη απόφαση του ΑΣΕΠ. Είναι φανερό ότι τα παιδιά του κομματικού «σωλήνα» του ΠΑΣΟΚ και οι νεότεροι διάδοχοί τους ανασύρουν, εν όψει εκλογών, στην επιφάνεια τις «πράσινες» ρουσφετολογικές πρακτικές που έγιναν θεσμός τη δεκαετία του 1980 και χρησιμοποιήθηκαν από όλες τις μεταγενέστερες κυβερνήσεις του ίδιου κόμματος.
Το πρόβλημα είναι ότι, σε μια περίοδο κατά την οποία οι πολίτες ζητούν από τον πολιτικό κόσμο τη διαφάνεια και απαιτούν τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και μαζί η νέα ηγεσία του, αποδεικνύουν ότι αδυνατούν να συλλάβουν ή, ακόμα χειρότερα, ότι αδιαφορούν για τα μηνύματα της κοινωνίας.

Απάντηση Σηφουνάκη σε δημοσίευμα για τη ΔΕΗ

Διευκρινίσεις σχετικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, το οποίο αναφέρεται σε σημείωμα του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Σηφουνάκη προς τον Διοικητή τη της ΔΕΗ, δίνει το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ.
Όπως αναφέρεται, "προφανώς και δεν πρόκειται για κάποιο παρασκηνιακό «ραβασάκι» προκειμένου να γίνει κάποια ψηφοθηρική εξυπηρέτηση. Αντιθέτως πρόκειται για επίσημο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία, αλλά και με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ, Νίκου Σηφουνάκη, προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό. Συνεπώς πρόκειται για μια απόλυτα διαφανή και καθαρή διαδικασία.
Ως προς την ουσία της επιστολής, δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση οι υπερβολικοί χαρακτηρισμοί που περιέχει το δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», ότι δήθεν ζητείται από τον Διοικητή της ΔΕΗ να κλείσει τα μάτια στο νόμο ή να παρανομήσει.
Και μια απλή μόνο ανάγνωση της επιστολής, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα, είναι αρκετή για να κατανοηθεί ότι δεν ζητείται από κανέναν να αγνοηθεί ο νόμος.
Σκοπός της επιστολής υπήρξε η ενημέρωση της Διοίκησης για την προσφυγή της ενδιαφερόμενης στην Δικαιοσύνη - η οποία έχει προσληφθεί με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ - και να εξεταστεί με βάση τους κανονισμούς, αν είναι εφικτό να παραμείνει στην εργασία της, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει κενή θέση στην ειδικότητα της, έως ότου υπάρξει τελεσίδη απόφαση.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Όσο για την προσπάθεια που γίνεται μέσα από το δημοσίευμα να συνδεθεί αυτή η διαφανής κίνηση με άλλες γενικότερες πολιτικές πρακτικές και καταστάσεις, είναι απολύτως ατυχής και για την προεκλογική περίοδο που βρίσκεται η χώρα μας".