Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο ΓΑΠ τώρα κατάλαβε ότι ήμασταν πειραματόζωο

To παιδί μίλησε,  δύο χρόνια ακριβώς μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, ο Γιώργος έκανε απολογισμό της πρωθυπουργικής του θητείας και τι είπε; Έκανε τις γνωστές διαπιστώσεις που κάνουν όλοι όσοι κυβερνούν, διαλύουν τον τόπο και από κάπου ψηλά, αποστασιοποιημένα και χωρίς να κάνουν ίχνος αυτοκριτικής, μιλάνε επί παντός του επιστητού.
«Γίναμε πειραματόζωο», δηλώνει ο κ. Παπανδρέου στο περιοδικό Time αντιλαμβανόμενος τώρα αυτά που του έλεγαν εδώ και δύο χρόνια και δεν καταλάβαινε απολύτως τίποτε.
Είπε επίσης ότι τα μέτρα δε θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί ως αντάλλαγμα για τα δάνεια και επειδή η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην ευρωζώνη που έπρεπε να μπει στο λούκι της λιτότητας.
Επομένως, για τον πρώην πρωθυπουργό η λέξη διαπραγμάτευση ήταν άγνωστη λέξη. Δεν μπορούσε να αρθρώσει το ανάστημά του, πήγαινε σαν πρόβατο στη σφαγή και ότι του έλεγαν έκανε διότι… η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο.
«Μακάρι να μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε (σ.σ. την κρίση) με πιο ήπιο τρόπο για τον λαό, κυρίως γι’ αυτούς που δεν έφταιγαν σε τίποτα, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όμως τελικά όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά» απαντά ο Γ.Παπανδρέου.
Ωραίες οι διαπιστώσεις, αλλά αυτός δεν ήταν που υπέγραφε τα σκληρά μέτρα; Δε γνώριζε για τη σκληρή πληρωμή αυτών που δεν έφταιγαν; Και γιατί δεν πλήρωσαν αυτοί που έφταιγαν;

Ο τέως πρωθυπουργός εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες, τους οποίους χαρακτηρίζει «λαϊκιστές», δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες. Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης να λέει από τη μία πλευρά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και, από την άλλη πλευρά, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;» διερωτάται.
Παράλληλα, υπερασπίζεται και πάλι την απόφασή του να προτείνει δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι του επιβάλλουν το δεύτερο μνημόνιο.

«Έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θέλουμε το δεύτερο πακέτο βοήθειας, εάν επιθυμούμε την παραμονή στην Ευρωζώνη και – εάν όχι – ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις. Πίστευα ότι ο ελληνικός λαός θα έλεγε ‘ναι’, ότι θα ήταν δύσκολο αλλά πως θα ξεπεράσουμε την κρίση πάση θυσία».
Όπως καταλαβαίνετε ο κ. Παπανδρέου είναι ακόμη… αλλού. Ο κόσμος καίγεται κι αυτός ακόμη μιλά για το δημοψήφισμα.
Δε φταίει σε τίποτε ο ίδιος και η κυβέρνησή του για το χάλι της χώρας; Και γιατί παλεύει το ΠΑΣΟΚ να πιάσει το 20%; Αναρωτήθηκε ποτέ το έγκλημα που έκανε σε βάρος του ελληνικού λαού και κατόπιν εορτής έρχεται να κάνει διαπιστώσεις.
Αφού σκότωσε τη χώρα, πάει τώρα πάνω από το πτώμα για να πει ότι… πέθανε.
Έλεος πια με τον κ. Παπανδρέου...

http://www.antinews.gr/2012/05/02/159124/