Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Καταγγέλλει ότι Εξωθεσμικά Κέντρα Προσπαθούν να Αποτρέψουν την Επένδυση της Πτολεμαΐδας 5



"Τις τελευταίες ημέρες περίεργα έως και «ύποπτα» γεγονότα παρατηρούνται στο χώρο της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στο θέμα της κατασκευής της λιγνιτικής Μονάδας «Πτολεμαΐδα V», όπου εξυφαίνεται μια προσπάθεια να αποτραπεί η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. 

Ενώ όλα ήταν προγραμματισμένα η υπογραφή να συντελεσθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου,«εξωθεσμικά και σκοτεινά κέντρα» παρασύρουν μέσω του τύπου την Ελληνική δικαιοσύνη και προσπαθούν να αποτρέψουν τη μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται σήμερα στη χώρα. 
Μια επένδυση που θα έχει τεράστια οφέλη για την Επιχείρηση σε αναπτυξιακό οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, κυρίως όμως στην απασχόληση της πολύπαθης και ξεχασμένης από την κεντρική εξουσία περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. 

Ποια συμφέροντα είναι αυτά που πολεμούν τόσο λυσσαλέα τη συγκεκριμένη επένδυση; 
Τι νόημα έχει η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για μια σύμβαση που πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο; 

Είναι προφανές ότι το μεγάλο αυτό έργο πρέπει να κατασκευαστεί όσο το συντομότερο γίνεται. Η Δικαιοσύνη πρέπει να σκύψει με περισσότερη προσοχή στην αξία του έργου αυτού καινά αποφύγει την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης υπέρ των διαφόρων οικονομικών συμφερόντων που απεργάζονται την προοπτική της ανάπτυξης της ΔΕΗ. 

Καλούμε την Κυβέρνηση η οποία γνωρίζει καλά τη σημαντικότητα του αναπτυξιακού αυτού έργου και τη μελλοντική συμβολή του στη δοκιμαζόμενη Ελληνική οικονομία να πάρει πρωτοβουλίες για να αρθούν οι επιφυλάξεις και τα εμπόδια προς κάθε πλευρά. 

Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ καλεί άμεσα την Ομοσπονδία, τα συνδικάτα και τους φορείς της περιοχής να πάρουν θέση να αντιδράσουν και να διατρανώσουν την αγανάκτηση τους για την αρνητική αυτή εξέλιξη. 

Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα συμμετέχει σε κάθε δράση που θα υποστηρίζει την προοπτική της κατασκευής της Μονάδας V στην Πτολεμαΐδα».