Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΝΟΠ:Το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ δεν υποκύπτει σε εκφοβισμούς και απειλές

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ! 

Πιο συγκεκριμένα η Διοίκηση της ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο κατά της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, για Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με τον τίτλο «ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ», και αφορούσε το Κοινοπρακτικό Σχήμα ΔΕΗ-DAMCO για την δημιουργία franchise καταστημάτων όπου ως γνωστό η ΔΕΗ συμμετέχει με ποσοστό 49%. Ενοχλήθηκε η Διοίκηση γιατί η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ δεσμευόμενη από τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ είχε διαφορετική άποψη για τα κοινοπρακτικά σχήματα, από αυτή της Διοίκησης.
 Η Διοίκηση της ΔΕΗ, αντί να απειλεί και να επιχειρεί να φιμώσει, να χειραγωγήσει και να ελέγξει το ιστορικό σωματείο την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα της Επιχείρησης, για το οποία «περί άλλων τυρβάζει», όπως: 
- Το πρόσφατο black out της Σαντορίνης. 
- Τον έλεγχο των εργολάβων.
 - Το κλείσιμο των πρακτορείων πελατών. 
 - Την κατολίσθηση της Μεγαλόπολης και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο. 
- Τα θανατηφόρα ατυχήματα. 
 - Τα πρόστιμα της ΡΑΕ και τον αβανταδόρικο ρόλο που παίζει υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων. 
 - Με τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ που θησαυρίζουν σε βάρος της ΔΕΗ. 
  - Με τις κλοπές των υλικών και των μετασχηματιστών 
Δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα εκφοβισμό και απειλή, γιατί η διαδρομή του έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είμαστε αταλάντευτοι για την προστασία της ΔΕΗ και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χαριστούμε σε μία διοίκηση η οποία συχνά-πυκνά επισκέπτεται το γραφείο του Εισαγγελέα για την λειτουργία της. Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να απομακρύνει το συντομότερο την Διοίκηση αυτή, η οποία δυστυχώς δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και διασύρει την μεγαλύτερη επιχείρηση των εργαζομένων και του Ελληνικού Λαού. 

Υ.Γ. Το εξώδικο γιατί συντάχτηκε από δικηγόρο εξωτερικό συνεργάτη της ΔΕΗ; Μήπως γιατί αρνήθηκαν οι συνάδελφοι δικηγόροι να εκτελέσουν μία τέτοια πράξη; 

                                                           Γραφείο Τύπου