Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ για τη "μικρή ΔΕΗ" στις 9 Ιουλίου

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η ΓΣΕΕ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων με τη μορφή συλλαλητηρίων.
Ειδικοτερα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, που έγινε παρουσία του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, η Συνομοσπονδία αποφάσισε να στηρίξει τις νέες μορφές κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης του συλλαλητηρίου της..
Τετάρτης.
Συγκεκριμένα, η Ε.Ε. της ΓΣΕΕ αποφάσισε:
- Να στηρίξει τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ, αρχής γενομένης του Συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 19.00 στο Σύνταγμα.
- Να καλέσει όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας να διοργανώσουν απογευματινά συλλαλητήρια την ίδια ημέρα, «κατά του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, των Κυβερνητικών αυταρχικών επιλογών, των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης».
- Να ενισχύσει σε συνδικαλιστικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο τον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ.
Η ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλων των κλάδων στους οποίους έχει εφαρμοστεί. Επισημαίνει δε, ότι ο αγώνας απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι μακρύς και δεν θα σταματήσει ακόμα και μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.