Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

“Μικρή ΔΕΗ” - Μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό λαό

Ανοικτή επιστολή. 
Κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Αντώνη Καρρά
Την ώρα που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είτε διατηρούν κάτω από κρατική ομπρέλα τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, είτε δρομολογούν την επαναφορά τους υπό δημόσιο έλεγχο, η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα προχωρά στο διαμελισμό και την ουσιαστική εκποίηση του Ομίλου της ΔΕΗ.
Η “ναυαρχίδα” της εγχώριας παραγωγικής μας βάσης οδηγείται στην “ξέρα” του ξεπουλήματος μετατρέποντας σε εμπόρευμα το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Σημαντικές υποδομές, μονάδες παραγωγής, κοιτάσματα.. λιγνίτη, εξασφαλισμένο πελατολόγιο και ένα σύνολο δικαιωμάτων από την εξόρυξη λιγνίτη έως την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος προσφέρονται έναντι πινακίου φακής στους… “υποψήφιους επενδυτές” με πρόσχημα την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και άλλοθι την ψευδή διαβεβαίωση για μειώσεις των τιμολογίων.
Έρχονται σήμερα οι «ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ» στο βωμό των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και στο όνομα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ να θέλουν μέσα από αυτά να κομματιάσουν και να πουλήσουν τον Ορυκτό Πλούτο και τα Νερά της ΠΑΤΡIΔΑΣ ΜΑΣ.
Φτιάχνοντας ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ και «ΕΝΤΑΦΙΑΖΟΝΤΑΣ» την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Η Τρόικα και η Συγκυβέρνηση λειτουργούν ως εντολοδόχος των ΔΙΕΘΝΩΝ και ΕΓΧΩΡΙΩΝ συμφερόντων παίρνοντας απόφαση να κατακερματίσουν την ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ και να την ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.  
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ «ΤΥΦΛΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ» της συγκυβέρνησης οδηγεί αποδεδειγμένα σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ και σε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΞΕΡΕΣ.
Το μοντέλο, μάλιστα, της πλήρους ιδιωτικοποιημένης αγοράς ενέργειας εμφανίζει διεθνώς σημαντικές αδυναμίες σε βάρος της ανάπτυξης και της καταναλωτικής προστασίας ενώ η “απόπειρα” των Energa και Hellas Power ακόμη στερεί από τους Έλληνες πολίτες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το μέγεθος, η χρησιμότητα και η προστιθέμενη αξία της ΔΕΗ για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μετατρέπει τον αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής της σε Εθνική Υπόθεση.
Απαιτείται σοβαρότητα και ομοψυχία, κοινωνική ευαισθησία και εθνικό όραμα ώστε η ΔΕΗ να παραμείνει στην υπηρεσία της κοινωνίας και της Πατρίδας μας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πιστή και σταθερή στην πάγια και διαχρονική της θέση , διεκδικεί σθεναρά τη διατήρηση υπό κρατικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και την ενίσχυση της θέσης τους στον διεθνή ανταγωνισμό μέσα από την υλοποίηση στρατηγικών συμμαχιών με αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού.
Μεταρρύθμιση, άλλωστε, δεν είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και διαρθρωτική αλλαγή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση η εξαθλίωση του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
Το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι δημόσια και κοινωνικά αγαθά, δεν μπορεί να παραδίδονται στις ανεξέλεγκτες διακυμάνσεις της προσφοράς και της ζήτησης, δεν πρέπει να καταστούν εμπορεύματα προς εκμετάλλευση και στυγνή κερδοφορία.
Σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική το μόνο που μας μένει είναι να αντιτάξουμε ένα ενιαίο μέτωπο ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ.
                  
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μπορούμε να δώσουμε καθολική απάντηση στα σχέδια διάλυσης της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενώνουμε την φωνή και βροντοφωνάζουμε , στέλνοντας το δικό μας μήνυμα στην κυβέρνηση κατοχής και αυθαιρεσίας , φωνάζοντας ένα ιστορικό
ΟΧΙ !!!
  • ΟΧΙ στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ της ΔΕΗ
  • ΟΧΙ στην ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ –ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ δημιουργώντας ένα κράτος φάντασμα .
  • ΟΧΙ στην ανατροπή και αλλοίωση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ.
  • ΟΧΙ στις πολιτικές ξεπουλήματος της πιο ΚΕΡΔΟΦΟΡΑΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ .
  • ΟΧΙ την ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ με μόνο στόχο την προικοδότηση των ιδιωτικών συμφερόντων.
  • ΟΧΙ σε μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ και ΑΔΙΕΞΟΔΗ σε βάρος των συνταξιούχων, των εργαζομένων και ανέργων αυτής της χώρας.
  • ΟΧΙ στην ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
  • ΟΧΙ στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
  • ΟΧΙ στην ΥΦΑΡΠΑΓΗ των κοινωνικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
  • ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να στρατευτούν μαζί μας στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Να δώσουμε την μάχη για την σωτηρία της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ και καλούμε να συμμετέχουν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνολικά όλος ο Ελληνικός λαός, ώστε να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επιτρέπουμε σε κανένα την κατάσχεση, την εκποίηση και το ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου.

Μαζί με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , εργαζόμενοι– κοινωνία δίνουμε την μάχη για την ανάπτυξη , την διαφάνεια και την λειτουργία της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ