Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΔΑΚΕ: Καθολικά Αιτήματα – Καθολικός Ξεσηκωμός

Γενική Απεργία 4ης Φεβρουαρίου 
Είναι ξεκάθαρο ότι το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθεί η
κυβέρνηση οδηγεί στην οριστική κατεδάφιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις και αύξηση των εισφορών, η σάρωση των επικουρικών και η συρρίκνωση των παροχών ασθενείας είναι τα βασικά του συστατικά, όσο κι αν κάποιοι με πομπώδεις εκφράσεις, υπεκφυγές και περίσσιο λαϊκισμό επιχειρούν να “κουκουλώσουν”.

Πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο βαθύτατα υφεσιακό, φορομπηχτικό και ληστρικό που διαλύει τη μεσαία τάξη, την μικρή ιδιωτική πρωτοβουλία και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Ένα Νομοσχέδιο που διαμορφώθηκε “πονηρά” και ετσιθελικά, χωρίς κοινωνική διαβούλευση και νομιμοποίηση. Η κυβέρνηση, έστω και τώρα, οφείλει να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό διάλογο χωρίς αποκλεισμούς και προειλημμένες αποφάσεις.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μπαίνει για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες τιμωρούνται παραδειγματικά την ώρα που η πλήρης συνταξιοδότηση απαγορεύεται.

Η απαξίωση της Δημόσιας Ασφάλισης οδηγεί τους κατέχοντες στην Ιδιωτική και τους μη έχοντες στην ανασφάλεια με συνέπεια την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων.

Αυτό το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο δεν πλήττει μόνο τους απόμαχους της ζωής ή τους μελλοντικούς συνταξιούχους, πλήττει όλες τις ηλικίες και τις επόμενες γενιές…

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν μαζικά, αποφασιστικά και ειρηνικά στην Γενική Απεργία της 4ηςτου Φλεβάρη. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, το επιστημονικό προσωπικό του Τόπου, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι, συγκροτούμε ένα ενωτικό και αρραγές μέτωπο ενάντια στην καταπάτηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου, όλοι μαζί, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα. Ο δρόμος του αγώνα είναι πλέον ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Όλοι μαζί συμμετέχουμε δυναμικά
στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Συνδικάτων σε όλη τη χώρα, σε κάθε πόλη

Στην Αθήνα, 11:00 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.