Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Υπογράφτηκε η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (και των Σωματείων-Μελών της) η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ που θα έχει τριετή διάρκεια, θα έχει δηλαδή ισχύ έως τις 25 Ιουνίου 2021, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ.
Τα βασικά της σημεία είναι τα εξής:
-Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο ΑΔΜΗΕ θα προκηρύξει διαγωνισμό για την ασφάλιση του προσωπικού σε Ομαδικό Πρόγραμμα Υγείας.
-Η παροχή (τροφείο) που οριζόταν στην προηγούμενη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση εξακολουθεί να χορηγείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 31 του ν. 4024/2011.

Επίσης, η ΓΕΝΟΠ συμφώνησε με την πρόθεση της εταιρείας να αναθεωρήσει τον Κανονισμό Διοίκησης Προσωπικού του ΑΔΜΗΕ έως το τέλος του έτους, με τη διοίκηση να δεσμεύεται ότι θα θέσει το σχέδιό της σε διαβούλευση με τα σωματεία, ώστε να καταλήξει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, «Η υπογραφή  νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης αποτελεί σημαντική στιγμή για το νέο ΑΔΜΗΕ. Με τη σύμφωνη γνώμη του στρατηγικού επενδυτή State Grid Corporation of China, υπογράψαμε νέα  Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που διασφαλίζει πλήρως όλα τα εργασιακά δικαιώματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι προέβλεπε η Συμφωνία Μετόχων, κάτι που αποτυπώνει τις γενικότερες προθέσεις μας».
Ο πρόεδρος της  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΗΕ κ. Γιώργος Αδαμίδης ανέδειξε από την πλευρά του ως  ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον ΑΔΜΗΕ μετά τον ιδιοκητησιακό διαχωρισμό, τονίζοντας ότι όπως φαίνεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα «η εταιρεία έχει καλές προοπτικές, πράγμα που μας χαροποιεί». Υπογράμμισε τέλος ότι τα Σωματεία των εργαζομένων στηρίζουν απόλυτα την προσπάθεια του ΑΔΜΗΕ να διατηρήσει τον ηγετικό του  ρόλο στον κλάδο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, λέγοντας μάλιστα ότι «Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε τα επενδυτικά προγράμματα της εταιρείας να τα πάρουν άλλοι».