Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

κ.Παναγιωτάκη, από πότε η ΔΕΗ αναγνώρισε τα Σκόπια ως Macedonia;

 
Την Πέμπτη 7/6 η ΔΕΗ ΑΕ είχε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων , την ετήσια τακτική διαδικασία για κάθε ανώνυμη εταιρεία, στην οποία η εκάστοτε διοίκηση κάνει ένα απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και ξεδιπλώνει το όραμά της για το μέλλον. Οπότε κατόπιν αυτού η ΔΕΗ δημοσίευσε στο Κέντρο Τύπου της την ομιλία του Προέδρου της και μια συνοπτική παρουσίαση 18 διαφανειών. 
Καταρχήν να επισημάνω πως σε ολόκληρη την ομιλία ο Πρόεδρος δεν βρήκε ούτε μια γραμμή για να πει κάτι για την κατολίσθηση του λιγνιτωρυχείου στο Αμύνταιο, λες και τέτοια συμβάντα είναι συνηθισμένα στην εταιρεία που διοικεί. Αυτό φυσικά δεν κάνει καμιά έκπληξη, επί ένα ολόκληρο χρόνο μετά την κατολίσθηση δεν έχει δώσει καμιά αναλυτική ενημέρωση και αναγκαίες επεξηγήσεις, που είχε υποσχεθεί στην από 1/9/2017 ανακοίνωση για την έκδοση του πορίσματος της Επιτροπής της ΔΕΗ.
Εκείνο ωστόσο που προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση είναι ο χάρτης που εμφανίζεται στη διαφάνεια 9 της παρουσίασης, χάρτης στον οποίο, όπως φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εμφανίζεται ως Macedonia! Το ατόπημα φυσικά και δεν διασκεδάζεται απ’ το ... γεγονός της ετικέτας FYROM λίγο πιο κάτω, με μικρότερη μάλιστα γραμματοσειρά.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο συντάκτης της κατάπτυστης παρουσίασης, αλλά ο κ. Παναγιωτάκης θα πρέπει να μας εξηγήσει από πότε η ΔΕΗ αναγνώρισε τα Σκόπια ως Macedonia, ονομασία την οποία δεν αναγνωρίζει η Ελληνική Πολιτεία. Εκτός κι αν το παρουσίασε ως Πρόεδρος της Σκοπιανής EDS, που πρόσφατα εξαγόρασε η ΔΕΗ, οπότε κάπου έκανε λάθος στον τόπο και στο χρόνο, νόμιζε ίσως πως μιλούσε στα Σκόπια. Αν πρόκειται για λάθος, υπάρχουν λάθη που επιτρέπονται και λάθη που ΔΕΝ επιτρέπονται κι αυτό που διέπραξε ανήκει στα εθνικά ανεπίτρεπτα. 

Όσο κι αν ο Σύριζα επείγεται να κλείσει άρον-άρον το Σκοπιανό, προκειμένου να μπορέσουν οι Αμερικανοί να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να κλείσουν το δρόμο στο νέο αγωγό Turk Stream, που ήδη κατασκευάζεται για να φέρει ρωσικό αέριο στο Νότιο διάδρομο της ΕΕ, τέτοιου είδους ατοπήματα είναι εντελώς απαράδεκτα. Το ιστολόγιο το επισημαίνει χωρίς περιστροφές, καθώς από πέρυσι είχε καλέσει τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να πάρει το φραγγέλιο για τους συνεργάτες του.
 
 
Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις.