Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

O Κώστας Θέος ανέλαβε τις κρίσεις στη ΔΕΗ

Πάνω που πήγαινε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός της σκανδαλώδους τοποθέτησης του στενού φίλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του ΥΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου Κώστα Θέου στη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΗ, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, ο άλλοτε σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο τοποθετήθηκε στη μεγάλη εταιρεία ηλεκτρισμού αλλά ταυτόχρονα του ανατέθηκε το καθήκον να κρίνει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα με απόφαση στις 22/12/2011 του Δ.Σ. της ΔΕΗ που παρουσιάζει σήμερα το moneypro για λογαριασμό του parapolitika.gr ο κ. Θέος ανέλαβε να κρίνει ποιοι υπάλληλοι θα προάγονται, ποιοι θα μετατίθενται και ποιοι θα υποβιβάζονται. Δηλαδή ένα στενά κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με κυβερνητική θητεία και στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου ανέλαβε την πλέον ρουσφετολογικά καίρια θέση της ΔΕΗ αντί του κ. Αρθούρου Ζερβού.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση γεννά σημαντικά ερωτηματικά καθώς δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως ο ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου ενδιαφέρεται άμεσα για την επανεκλογή του και το σενάριο καθόδου του στις εκλογές στην περιφέρεια της Κοζάνης που ΔΕΗκρατείται ενδέχεται να δημιουργήσει τριβές.
Πολύ περισσότερο εάν διαπιστωθούν ευνοϊκές αναβαθμίσεις ή μεταθέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση πάντως μαθαίνουμε πως αυτή η εκχώρηση αρμοδιότητας στον κ. θέο έχει σφόδρα ενοχλήσει τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό ο οποίος μάλιστα είχε θέσει και ζήτημα στον κ. Παπακωνσταντίνου.
Αυτό που μένει να δούμε είναι ποιες ενέργειες έχει υπογράψει από αυτήν τη θέση του ο κ. Θέος κι αν φυσικά αμείβεται με εξτρά χρήματα πέραν των 9.000 ευρώ ανά μήνα που λαμβάνει.