Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΔΑΚΕ ΕΚΑ - Η Ιστορία μας κρίνει...

Η Ιστορία μας κρίνει…
Η Τρόικα και οι εντολοδόχοι της έχουν απαιτήσει από την Ελληνική κυβέρνηση την κατάργηση της υποχρεωτικότητα της ΕΓΣΕΕ.

Αν θεσμοθετηθεί αυτή η ανεκδιήγητη απαίτηση, ουσιαστικά οδηγούμαστε με έμμεσο τρόπο στην πλήρη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι καθίστανται βορά στις ορέξεις των εργοδοτών. Ο κάθε εργοδότης θα έχει, πλέον, το δικ

αίωμα να αγνοεί την ΕΓΣΕΕ και να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της Τρόικα και όχι μόνο, τις Ατομικές Συμβάσεις.
Διαβάζοντας κανείς πίσω από τις λέξεις, αντιλαμβάνεται ότι ο επιδιωκόμενος στόχος της κυβερνητικής πλευράς είναι η θεσμική αποδυνάμωση του ρόλου των συνδικάτων. Άρχισε με τη μείωση του κατώτατου μισθού στα 586 Ευρώ, ακυρώνοντας ουσιαστικά το Σύνταγμα και την προηγηθείσα συμφωνία των εταίρων. Η υπογραφή ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι προφανής ένδειξη ύπαρξης δημοκρατίας σε ένα πολίτευμα. Το ελληνικό Σύνταγμα (αρ. 22, παρ.2) αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα, ορίζοντας ως αρμόδιους να καθορίσουν μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις τους μισθούς, τους κοινωνικούς εταίρους, εργοδότες και εργαζόμενους. Ωστόσο με τον Ν.4046/12 καταγράφηκε επίσημα και με Νόμο για πρώτη φορά ο ΦΟΒΟΣ για τα συνδικάτα και τη δύναμη τους! Σήμερα, η Τρόικα συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Σύνταγμα, ως «κουρελόχαρτο», με την επιχειρούμενη κατάργηση της υποχρεωτικότητας της ΕΓΣΕΕ.
Ο σημερινός υπουργός εργασίας συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο, που άνοιξε ο θλιβερός κ. Κουτρουμάνης!!!.
Η Ιστορία έχει δείξει ότι δεν μπορείς να συνδιαλέγεσαι με εκβιαστές. Ζητάνε όλο και περισσότερα με τελική κατάληξη την άνευ όρων παράδοση.
Η Τρόικα, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, παραποιεί την αλήθεια, εκποιεί τα υπολείμματα των δικαιωμάτων μας, που αποκτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες.
Η υποκρισία έχει όρια, όπως και η κοροϊδία!!!
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος