Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΔΑΚΕ:Προϋπολογίζουν την οικονομική εξαθλίωση - Αγνοούν την κοινωνική πραγματικότητα

Η “δοσολογία” της καταστροφικής “συνταγής” των Μνημονίων αυξάνεται επικίνδυνα στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2013, ενδεχόμενη εφαρμογή του οποίου θα οδηγήσει την κοινωνία σε κατάσταση “μη αναστρέψιμης πτώχευσης” και την οικονομία στην οριστική κατάρρευση.

Η λεηλασία μισθών, συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων συνεχίζεται ενώ η αναλγησία των “φοροεπιδρομών” στους μη έχοντες μετατρέπει την κοινωνική εξόντωση σε απόλυτο “κυβερνητικό στόχο”.


Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, τα “μόνιμα και νόμιμα” φορολογικά υποζύγια, τιμωρούνται για ακόμη μια φορά σηκώνοντας σχεδόν εξ ολοκλήρου το βάρος ενός Προγράμματος που δεν βγαίνει…


Την ώρα που ο ελληνικός λαός καλείται σε νέες δυσβάσταχτες θυσίες, το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί -με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις- τουλάχιστον κατά 6 δις € (2012: 340.6 δις € -2013: 346.2 δις €)!!!


Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ένα σημαντικό εργαλείο για την άμεση αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας, “πετσοκόβεται” για δέκατη συνεχόμενη φορά…σε μια χώρα που βρίσκεται για 6η διαδοχική χρονιά σε βαθιά ύφεση.


Οι “όψιμοι υποστηρικτές των Μνημονίων” οφείλουν να καταλάβουν ότι ο γιαλός είναι ίσιος, αυτοί αρμενίζουν στραβά… Η “θεραπεία-σοκ” το μόνο που παράγει είναι ανέργους, “λουκέτα”, φτώχεια και ανέχεια.


Κατάφεραν να πετύχουν το ακατόρθωτο και οι άνθρωποι να “δυστυχούν” και οι αριθμοί να μην ευημερούν…


Η ανάκαμψη της χώρας δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω σε κοινωνικά ερείπια και οικονομικά συντρίμμια. Η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με το “ολοκαύτωμα” των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Η πρόοδος δεν έρχεται με τη “βαρβαρότητα” των μέτρων τους.


Ο Προϋπολογισμός του 2013, σύμφωνα με το Προσχέδιο που κατατέθηκε, είναι “εκτός…κοινωνικών ορίων” και “οικονομικά ανεκτέλεστος”. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί.


Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί την κοινωνική πραγματικότητα και να σταματήσει αυτό το “διαρκές και ειδεχθές” έγκλημα σε βάρος του λαού και του τόπου.

                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.