Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

H Αλουμίνιον συνεχίζει να μην πληρώνει το χρέος της...

Πάνω που λέγαμε ότι το μαχαίρι θα μπει στο κόκαλο…
Πάνω που λέγαμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη κάποτε σε αυτή τη χώρα…

Πάνω που λέγαμε ότι οι ειλικρινείς και συνεπείς φορολογούμενοι θα σταματήσουν να πληρώνουν διαρκώς τις αμαρτίες άλλων…

Πάνω που νομίζαμε ότι η Αλουμίνιον της Ελλάδος – ξέρετε, του κυρίου Ευάγγελου, του Μυτιληναίου – θα πληρώσει επιτέλους τα 170 εκατομμύρια ευρώ, που χρωστάει στη ΔΕΗ (μετά και τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, που απαιτεί την πληρωμή των χρεών αυτών για να συνεχίσει να τροφοδοτεί με ρεύμα την Αλουμίνιον)…
Πάνω που, πάλι το Δ.Σ. της επιχείρησης, έθεσε ως όρο την πληρωμή του χρέους αυτού για να πάει στην διαιτησία με την Αλουμίνιον για το θέμα της μελλοντικής τιμής που θα πληρώνει για το ρεύμα η Αλουμίνιον…
…τελικά, φαίνεται πως ουδείς εν Ελλάδι βάζει μυαλό.

…φαίνεται πως κάποια «συστήματα» είναι καλά ριζωμένα στις δομές αυτού του κράτους και στον τρόπο… «σκέψης» των λειτουργών του.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι παρ’ όλες τις παραπάνω αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΗ, η Αλουμίνιον συνεχίζει να μην πληρώνει το χρέος της και η ΔΕΗ συνεχίζει όχι μόνο να μένει άπρακτη, αλλά και να συμμετέχει σε μια διαιτητική διαδικασία στην οποία δεν συμμετέχει κανείς δικαστικός αλλά μόνο πρόσωπα που, όπως διαφημίζονται από φίλια μέσα ενημέρωσης του Ευάγγελου, είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Μάλιστα τα ίδια φίλια μέσα ενημέρωσης, που απ’ ότι φαίνεται ξέρουν κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους, πριν καν αρχίσει η διαιτητική διαδικασία διαρρέουν ότι το θέμα ήδη πλησιάζει σε οριστική λύση καθώς και ότι η διαιτητική διαδικασία θα χαμηλώσει τους τόνους μεταξύ των δύο πλευρών (δηλαδή ο Ευάγγελος δεν θα πληρώσει το ρεύμα που χρωστάει).

Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τα κορόιδα οι καταναλωτές να είναι καλά, που βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, λόγω των αυξήσεων στα τιμολόγια, οι οποίες επιβάλλονται για να καλύψουν τις ζημιές της επιχείρησης.

 http://www.tsantiri.gr/