Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Τρίπολης, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, ενώ εξιχνιάστηκαν σαράντα δύο κλοπές και απόπειρες κλοπής μετασχηματιστών, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.
Συνελήφθησαν στην Τρίπολη δυο Πακιστανοί, ηλικίας 20 και 30 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, έως και προχθές, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν διαπράξει 39 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης. Επιπλέον, κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των προϊόντων κλοπής. Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης. Η ασφάλεια Τρίπολης συνεχίζει την προανάκριση, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπόλοιπων μελών της ομάδας.
TreloKouneli