Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η θέση της ΕΤΕ/ΔΕΗ για τις ρευματοκλοπές


Σχετικά με το θέμα των ρευματοκλοπών, που έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ημέρες από τα μέσα ενημέρωσης, ξεκαθαρίζουμε ότι είναι ένα θέμα που υφίσταται εδώ και χρόνια.
     Ήταν φαινόμενο σε μικρή έκταση, που αντιμετωπιζόταν λόγω του εντοπισμού του κατά την καταμέτρηση που γίνονταν από εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά και ελέγχων που γίνονταν από το τεχνικό προσωπικό της επιχείρησης.
     Με την δραματική μείωση του προσωπικού της επιχείρησης, την επιλογή οι εργασίες νέων συνδέσεων και καταμέτρησης να εκτελούνται από εργολάβους, ταυτόχρονα με την αδυναμία ουσιαστικών ελέγχων, το φαινόμενο πήρε διαστάσεις.
Δυστυχώς όταν η ΕΤΕ-ΔΕΗ εδώ και χρόνια έλεγε σε όλους τους τόνους, ότι οι εργασίες που αφορούν μετρητές, πρέπει να εκτελούνται από τους μισθωτούς της επιχείρησης κανείς δεν άκουγε.
Όταν, με όσα μέσα διαθέτουν τα συνδικάτα, ακόμη και με αυτό της απεργίας διεκδικούσαμε προσλήψεις τεχνικού προσωπικού ,για να μπορεί η επιχείρηση να εκτελεί το σύνολο των εργασιών, η επιλογή από τους υπευθύνους ήταν οι εργολαβίες.
Αλήθεια γιατί όλα αυτά τα χρόνια ενώ υπήρχαν οι μελέτες για τοποθέτηση μετρητών που δεν επιτρέπουν την κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας δεν υλοποιήθηκαν;
Όσο για δηλώσεις στελέχους της επιχείρησης που άφησε υπόνοιες ότι εκτός από επαγγελματίες ιδιώτες, που βρίσκονται πίσω από τις παρεμβάσεις ,υπάρχουν και τεχνικοί της επιχείρησης ,περιμένουμε να κάνει το αυτονόητο. Να αποδείξει αυτά που υποστήριξε.
Οι τεχνικοί της επιχείρησης έχουν αποδείξει χρόνια τώρα ότι ανταποκρίνονται στο ιδιαιτέρα δύσκολο έργο τους με υπευθυνότητα και ταυτόχρονα υπερασπίζοντας το συμφέρον της επιχείρησης και των καταναλωτών.
                                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ