Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΕΜΜ. ΤΩΜΑΔΑΚΗ


Συναδέλφισσες – φοι,
Τα προβλήματα στο Όμιλο ΔΕΗ αυξάνονται με γεωμετρική «πρόοδο» από τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την κομματικά εγκάθετη Διοίκηση της Επιχείρησης, ταυτόχρονα όμως δεν «ιδρώνει το αυτί κανενός».
Στόχος όλων των Διοικήσεων ήταν να μην λειτουργεί, όπως αρμόζει, το συνδικαλιστικό κίνημα στην Επιχείρηση ή να είναι αρεστό προς αυτήν για λόγους που γίνονται αντιληπτοί από όλους.
Τέτοιου είδους φαινόμενα παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείου του Ομίλου ΔΕΗ, αυτό της Ένωσης Τεχνικών, καθώς γίνονται πρωτόγνωρες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία.. του.
Για πρώτη φορά θεσμικά όργανα του σωματείου ( Το συνονθύλευμα ΕΑΜΕ/ΠΑΣΚΕ – ΜΕΤΑ -ΠΑΚΕ ) στρέφονται κατά του σωματείου τους και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ενάντια σε απόφαση που έχει πάρει όπως ορίζει ο Ν.1264 και αποκλείει υποψήφιο που είναι μέλος σε σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, κάνοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το σωματείο αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Αναρωτιέμαι;
• Ποιο σκοπό εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη στιγμή, όταν βρίσκονται σε εξέλιξη ανοιχτά μέτωπα που αφορούν την τύχη του Ομίλου ΔΕΗ;
• Πως μπορεί να λειτουργήσει ένα σωματείο, έχοντας εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη, τι στιγμή που στο πρόσφατο παρελθόν έκανε προσπάθειες να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα;
• Σκοπεύουν μήπως να μην συσταθεί σε σώμα σύντομα για να εξυπηρετήσει τις ορέξεις της Διοίκησης στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ;
• Θέλουν να λειτουργήσουμε ως εργοδοτικό σωματείο;
• Με αυτό τον τρόπο θέλουν να βάλουν πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης, που είναι η εκποίηση της ΔΕΗ;
• Λειτουργούν άραγε ως εκπρόσωποι των εργαζομένων ή ως κομματικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ένα έργο που έχουν μάθει πολύ καλά να κάνουν από το παρελθόν.

Με αυτές τις πρακτικές δεν μπορεί να λειτουργήσει συνδικάτο που θα νοιάζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Αν η παράταξη που έχει κάνει αγωγή στο ίδιο της το σωματείο έχει άλλα σχέδια ή θέλει να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα, εκτός των εργαζομένων, ας το πει δημόσια και να μην προσπαθεί να κρύβεται πίσω από τέτοιες ενέργειες.
Είναι οι ίδιοι (ΕΑΜΕ/ΠΑΣΚΕ/ΜΕΤΑ/ΠΑΚΕ) που και στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει, πάλι μέσω της Δικαιοσύνης, να προκαλέσουν διαλυτικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο σωματείο στον Όμιλο ΔΕΗ, γιατί δεν εξυπηρετούνταν τα συμφέροντα των ηγεσιών τους.
Οι συγκυρίες που ζούμε σαν εργαζόμενοι είναι δύσκολες και το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν δυσκολότερες.
Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΩΜΑΔΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ