Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

55ο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΕ/ΔΕΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ του Στέφανου Κουνούκλα

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΝΟΥΚΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Εισαγωγή
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε προ των πυλών του 5 5 ο υ Γενικού Συμβουλίου του Σωματείου μας.
Ένα Συμβούλιο που πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι εξελίξεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο είναι καταιγιστι κές. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δεν έχει μεταπολιτευτικό προηγούμενο. Έχει επιφέρει ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμ άτων των εργαζομένων επί τα χείρω και κατάργηση κάθε έννοιας δικαίου.
Οι πολιτικές που συμφωνήθηκαν από την Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο του τρίτου και χειρότερου μνημονίου, επιβάλ λ ουν ως συνταγή εξόδου από την κρίση τα πιο απεχθή νεοφιλελεύθερα μέτρα και μοντέλα, που έχουν ως αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση της ελληνι κής κοινωνίας.
Η ουσία των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αλλά και οι
διαδικασίες για ένα μέλλον που πραγματικά μας αξίζει, μένει η ίδια και με φθίνουσα πορεία.
 Η οικονομική - ΚΗΕεμάς και γενικότερα όλων των εργαζομένων και των πολιτών αυτής της χώρας.
 Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΚΟΥΝΟΥΚΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ - ΚΗΕ έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018, το αφήγημα της ανάπτυξη ς και της ελάφρυνσης του χρέους δεν βελτιώνουν τη δύσκολη καθημερινότητα των Ελλήνων εργαζομένων. Τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν υπο γραφεί για το χρονικό διάστημα μέχρι το 2022, καθώς και τα δεκάδες προαπαιτούμενα
για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης διαμορφώνουν ένα δυσμενές περιβάλλον για το σύνολο των εργαζομένων.
 Μέσα σε ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλ λ ον που συνεχώς αλλάζει , κομβικός είναι, και πρέπει να είναι ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος στα νέα δεδομένα, ώστε να συμβάλ λ ει με θέσεις και προτάσεις στην εργασιακή ευημερ ία και προστασία των εργαζομένων . Καθήκον όλων μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ο νέος αυτός ρόλος θα διέπεται από τις αρχές της αξιοπιστίας, της τεκμηρίωσης, της συνέπειας, αλλά και της ελεύθερης εκπροσώπησης και συμμετοχής , της ελεύθερης σκέψης και της δημιουργικής σύνθεσης. 
Η Ε .ΤΕ. /ΔΕΗ θα κινηθεί δυναμικά, αλλά πάντα στοχευμένα και ενωτικά στη διεκδίκη ση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και δεν θα παρεκκλίνει της πορείας της, πέρα από αυτό που είναι ταγμένη να κάνει, μακριά από συντεχνιακές και κομματικές αντιλήψεις , σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει. 
Οι βασικοί άξονες του Προγράμματος Δράσης, που δεν ε ίναι καθόλου στατικοί, έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτιστούν από τις προτάσεις – αποφάσεις που θα προκύψουν από τις Γενικές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα κι αν είναι δυνατόν με την ουσιαστική συμμετοχή των με λών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το Πρόγραμμα Δράσης