Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: Η ΕΣΣΕ χάνεται και η ΔΕΗ ξεπουλιέται!!!

"Μερικοί κύριοι νομίζουν ότι είμαστε συνάδελφοι", έλεγε πριν πολλά χρόνια ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζιδάκις κάτι που ταιριάζει γάντι η συγκεκριμένη φράση στον τωρινό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΔΕΗ (και πρώην Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ), ο οποίος μέρα με την μέρα προσπαθεί να επιβεβαιώσει την φήμη ότι είναι το πιο εχθρικό προς το προσωπικό υψηλό διοικητικό στέλεχος, που έχει περάσει από το τιμόνι της ΔΕΗ.

Πρώτιστα αυτό συμβαίνει με το ξεπούλημα λιγνιτικών Μονάδων και Ορυχείων σε Μεγαλόπολη και Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα) που τις βαπτίζει αποεπένδυσεις. Ένα πολύτιμο ενεργειακό αγαθό η κυβέρνηση Τσίπρα, το χαρίζει στους ιδιώτες επενδυτές με την ενθουσιώδη συγκατάθεση του κυρίου Προέδρου. 
Άλλωστε η μαρτυρία του Έλληνα ευρωβουλευτή και πρώην υψηλόβαθμου κομματικού στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκου Χουντή είναι αποκαλυπτική για τον προκλητικό ρόλο της σημερινής  κυβέρνησης απέναντι στη ΔΕΗ αφού σε ερώτηση του, που τέθηκε προς την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, κ. Vestager, απάντησε εκείνη τα εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε την εκποίηση ορισμένων υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων ενώ έχει επίσης συμπεριληφθεί στο συμπληρωματικό Μνημόνιο του Ιουνίου του 2016 η πώληση του 40% της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ!!!»

Η διαφωτιστική απάντηση από την Ε.Ε αποτελεί κόλαφο και ξεμπροστιάζει τον υπονομευτικό ρόλο που παίζει η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς Αριστεράς" στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου με τις ευλογίες Τσίπρα-Σταθάκη-Τσακαλώτου και σβήνει οριστικά το μύθο περί μνημονιακών υποχρεώσεων.

Παράλληλα για πρώτη φορά ο Πρόεδρος του Ομίλου βάζει σε εργασιακό κίνδυνο χιλιάδες εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ με την καθυστέρηση υπογραφής ΕΣΣΕ και την επερχόμενη μετενέργεια. Όλα αυτά προκαλούνται μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους πολιτικούς του ευεργέτες ότι ακολουθεί πιστά το μνημονιακό πρόγραμμα των περικοπών και της υπονόμευση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (κοινωνικός μισθός, αξιολόγηση, κλιμάκια, άρθρο 4, ΥΒΑΕ, ετεροαπασχόληση) αγνοώντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και υπηρετώντας τις σειρήνες της   Νεοφιλελεύθερης "Αριστεράς".

Άλλωστε αυτή την συνταγή ήδη την έχει πετύχει με τις  συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα  που εφαρμόζονται στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που φέρουν την υπογραφή του κ. Παναγιωτάκη.



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ καλείται  για πολλοστή φορά να δράσει και να αγωνιστεί με σθένος και υπευθυνότητα ώστε να σταματήσουν τα προκλητικά σχέδια της σημερινής πολιτικής ηγεσίας για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ο αγώνας θα είναι για ακόμη μια φορά δύσκολος και ανηφορικός και καλούμε κάθε συνάδελφο να σταθεί δίπλα στο Συνδικαλιστικό Κίνημα ώστε με την δυναμική συμμετοχή του να αποτραπεί η πολιτική των περικοπών και του ξεπουλήματος που επιδιώκει να εφαρμόσει η Διοίκηση της ΔΕΗ.

Η αντίδραση επιβάλλεται και θα είναι μαζική, η απάντησή μας πρέπει και θα είναι ηχηρή.

 

                           Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ