Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: "ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ"

Με στόχο την ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική και την τήρηση των δεσμεύσεων του μεσοπρόθεσμου μνημονίου, ο κατά κόρον αποτυχημένος κος Παπακωνσταντίνου με υπέρμετρο πατριωτισμό λύνει το γόρδιο δεσμό συνεχίζοντας την σοσιαληστρική τακτική του Χότζα και ανακαλύπτοντας το αεικίνητο.
    «Λεφτά υπάρχουν στις τσέπες των εργαζομένων και των καταναλωτών»
   Έξυπνα και με άριστη τακτική κοινωνικού αυτοματισμού, επιχειρεί να συνδέσει τις αυξήσεις των τιμολογίων με τις παροχές της Επιχείρησης προς τους εργαζομένους της ενώ ταυτόχρονα έντεχνα εμφανίζεται υπερασπιστής των λαϊκών μαζών, ψευδώς βέβαια  !
  Το μειωμένο τιμολόγιο προσωπικού ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα ΣΣΕ και Νόμων και δόθηκε έναντι υποχρεωτικής αντίστοιχης αύξησης μισθού που αδυνατούσε να καταβάλει σε χρήμα ο εργοδότης.
   Επιπλέον καταστρατηγείτε ένας βασικός κανόνας της ελεύθερης αγοράς όπου ο εργαζόμενος στην παραγωγή ενός προϊόντος, ως αποτέλεσμα της εργασίας τους δεν πληρώνει το προϊόν στην ίδια τιμή με τον καταναλωτή.
  Όλα αυτά γίνονται για να συγκαλυφθεί ο πραγματικός λόγος των αυξήσεων των τιμολογίων, που δεν είναι άλλος από την επιβαλλόμενη στρεβλή αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ), λόγω της υπερβολικής επιδότησης των ΑΠΕ από το Υπουργείο.
  Επιδοτούμε δηλαδή όλοι οι Έλληνες το υπέρμετρο κέρδος των ιδιωτικών επενδύσεων στις ΑΠΕ  με επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.
   Αυτό πράττει ο «φιλολαϊκός»  υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου με τα τεράστια προγράμματα φωτοβολταϊκών επενδύσεων που προωθεί και την «μικρή» ΔΕΗ που ονειρεύεται.       
   Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να πει ότι ο άνθρωπος έχει αναλάβει «εργολαβικά» και με το αζημίωτο το έργο να δώσει την Επιχείρηση στα συμφέροντα των δανειστών μας στη μικρότερη δυνατή τιμή, με σχεδόν μηδενικό μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος.

   Εάν ο συγκεκριμένος κύριος είναι υπουργός της λεγόμενης κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, τότε αναρωτιόμαστε ποιός θα μας σώσει από τους σωτήρες.
 Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι σε επαγρύπνηση. Δεν θα του επιτρέψουμε να πετύχει τους σκοπούς του

Το «παγώμα» της μισθολογικής ωρίμανσης παραβιάζει κατάφωρα την ίση μεταχείριση των εργαζομένων

O άδικος και κατάπτυστος νόμος, που μείωσε σημαντικά τους μισθούς μας (έστω και εάν αποφύγαμε την ολοκληρωτική καταστροφή) και μας έφερε στα όρια της εξαθλίωσης κρύβει μια πιο επικίνδυνη παγίδα που λέγεται διαχείριση της ωρίμανσης μισθού (κλιμάκιο, χρονοεπίδομα) για τα επόμενα 4 χρόνια.

Μεταξύ των εργαζομένων υπάρχει μεγάλη αγωνία και ανησυχία για το εάν  ο πενιχρός μισθός θα παραμείνει σταθερός ή μειούμενος για τα επόμενα χρόνια.

Αποδεικνύεται μαθηματικά ότι η ωρίμανση θα είναι στα χαρτιά μόνο !
Τι θα απογίνουν οι  συνάδελφοι που έχουν εργασιακό βίο και που ουσιαστικά θα στηρίξουν την Επιχείρηση; Πως θα ζήσουν οι οικογένειές τους;

Η Επιχείρηση οφείλει να διευκρινίσει πως θα αντιμετωπίσει το θέμα!
Από πού θα βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια ;

Υπάρχουν τέτοια περιθώρια από τις ετήσιες αποχωρίσεις ώστε να καλυφθούν (αρκετών εκατομμυρίων ) οι ανάγκες;
Είναι σίγουρο ότι δεν φτάνουν και  θα μειώνεται και άλλο ο μισθός!
Δηλαδή από την μία τσέπη θα μπαίνουν και από την άλλη θα βγαίνουν!

Η Διοίκηση έχει χρέος να σταθεί στο ύψος της ως Διοίκηση της μεγαλύτερης επιχείρησης της Χώρας και πρέπει  να απαιτήσει  να λύσει κατά τον καλύτερο τρόπο το θέμα.
Νομοθετική ρύθμιση που να εξαιρεί το κόστος της μισθολογικής ωρίμανσης από τον υπολογισμό του μέσου κατά κεφαλή μηνιαίου κόστους των εργαζόμενων με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2009 είναι άμεσης προτεραιότητας.
Διότι το γεγονός του «παγώματος» της μισθολογικής ωρίμανσης παραβιάζει κατάφωρα την ίση μεταχείριση των εργαζομένων και ως προς την ομάδα εργαζόμενων που έχουν ήδη εξαντλήσει τις μισθολογικές ωριμάνσεις αλλά  και ως προς τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων (π.χ. Δημόσιο) που ρυθμίζει ο εν λόγω νόμος, καθότι σε αυτούς λόγω της χρονολογικά μισθολογικής κλιμάκωσης που γίνεται, οι μισθολογικές ωριμάνσεις εμπεριέχονται και αποδίδονται κατά την διάρκεια του μεσοπρόθεσμου.

Η  ΓΕΝΟΠ μεταξύ των άλλων πολύ σοβαρών προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει και που είναι καθοριστικής σημασίας για την ύπαρξη της ΔΕΗ πρέπει να εξαντλήσει τις δυνάμεις της για το συγκεκριμένο θέμα.
Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση, μαθηματικά θα συγκλίνει ο μισθός σε επίπεδα ακόμα και κατώτερα του ενιαίου μισθολογίου.