Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ-ΔΕΗ

Η ΕΤΕ - ΔΕΗ επανειλημμένα είχε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της διοίκησης για την αιφνίδια επιβολή της νέας Οργανωτικής δομής της Επιχείρησης μέσω εισήγησης στο Δ.Σ  ενώ στη συνέχεια έγινε προσπάθεια ημέρα απεργίας να γίνει η παρουσίαση του και χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλευθεί με τους αρμόδιους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.
Δυστυχώς κύριοι της ιεραρχίας προχωρείτε σε αυθαίρετες αλλαγές εν αγνοία των εργαζομένων και βάζετε σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων παρά τις αρχικές εξαγγελίες σας για δημοκρατικές διαδικασίες και συνεργασίας με τους εκπροσώπους μας στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Συμφωνούμε στη λογική ότι προκειμένου η Επιχείρηση για να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα της απελευθέρωσης και του ανταγωνισμού στο χώρο της Η. Ε. πρέπει να αναδιοργανωθεί. Χρειάζεται ένα καλοσχεδιασμένο Οργανόγραμμα με σαφείς ροές αρμοδιοτήτων και εργασιών, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες και να αξιοποιείται το δυναμικό της κατά καλύτερο τρόπο. Και ο καλύτερος τρόπος αναμφίβολα είναι αυτός που ενισχύει παραγωγικούς άξονες.
Αντ’ αυτού θεωρήθηκε καλό από την πλευρά σας να συγκροτηθεί « μία επιτροπή- ξένο σώμα» στο σώμα μας, που θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των εργασιακών σχέσεων.
Οι σχέσεις όμως, καλές οι κακές προϋποθέτουν εργαζόμενους, εργάτες που να στηρίζουν αμιγώς παραγωγική βιομηχανία όπως η ΔΕΗ. Έτσι, αναδιοργάνωση για εμάς δε σημαίνει τίποτα άλλο παρά ουσιαστική και αξιοκρατική αναβάθμιση του εργατοτεχνικού προσωπικού και παράλληλη αύξηση του.
                             
                               ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕ - ΔΕΗ

      

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                       ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ                                                 ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ