Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, αποφασίστηκε η απομάκρυνση εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της εταιρείας και η αντικατάσταση τους με νέα. Η μεταβολή αυτή εγείρει σοβαρά και εύλογα ερωτήματα, τόσο για το πλαίσιο συνεργασίας όσων απομακρύνθηκαν, όσο και για τους όρους επιλογής εκείνων που πρόσφατα τοποθετήθηκαν στο Δ.Σ.  

Συγκεκριμένα:
Ποιά από τα απερχόμενα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν συνάψει σύμβαση με τη ΔΕΗ, για ποιά διάρκεια, ποιό ήταν το αντικείμενο της σύμβασης, με βάση ποιά προσόντα υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση, ποια ήταν τα καθήκοντα που άσκησαν, ποια ήταν η αμοιβή τους και αν κατά την αποχώρηση τους, έλαβαν αποζημίωση και ποιού ύψους;
Ποιά από τα προσφάτως διορισθέντα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. έχουν συνάψει σύμβαση με την επιχείρηση, για ποιά διάρκεια, με ποιό αντικείμενο, με βάση ποιά προσόντα και προϋποθέσεις κλήθηκαν να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση, ποιά είναι τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν, ποιά είναι αμοιβή τους και αν προβλέπεται αποζημίωση και πόση, σε περίπτωση πρόωρης λήξης της θητείας τους;     
Για να μην πλανώνται σκιές, οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να απαντήσουν άμεσα στα συγκεκριμένα ερωτήματα και να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή.
Για το λόγο αυτό, κατέθεσα σχετική ερώτηση προς τους κυρίους Βενιζέλο και  Παπακωνσταντίνου».


 http://www.parapolitika.gr/