Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ:Η ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΗ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε μια ζοφερή πραγματικότητα στο χώρο της ΔΕΗ, όπου τα πάντα έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, όπως :
  • Κατάργηση μονιμότητας και το τέλος των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Πλήρης διάλυση του ασφαλιστικού μας φορέα.
  • Πώληση Λιγνιτικών μονάδων και Δικτύων.
  • Οικονομικό Κραχ στην Επιχείρηση
Παρότι συμβαίνουν όλα αυτά, στην Επιχείρηση επικρατεί καθεστώς απάθειας και αποχαύνωσης στην χειρότερη στιγμή για τους εργαζόμενους. Μήπως εσκεμμένα αφήνονται όλα στην τύχη τους και συνεπώς υπάρχει σκοπιμότητα;
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέβαλε το εξοντωτικό χαράτσι στους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποκλείοντας έτσι τους διακανονισμούς στην πληρωμή λογαριασμών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πάνω από 700.000 καταναλωτές να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην Επιχείρηση και τα φέσια στη ΔΕΗ να φτάνουν τα 820 εκατ. Ευρώ με αυξητικές τάσεις, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, (μη καταβολή μισθών, ανυπαρξία επενδύσεων).
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμαι  ένα πρωτοφανές αλαλούμ μετά την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού, με θύματα τους καταναλωτές, τη στιγμή που η Κυβέρνηση και η ανύπαρκτη Διοίκηση της ΔΕΗ παίζουν τον Πόντιο Πιλάτο.
Ο κ. Ζερβός και η Γεν. Διεύθυνση Εμπορίας έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, αντί να υπερασπιστούν την Επιχείρηση και να εξηγήσουν και να πείσουν την Κυβέρνηση για την τραγική πολιτική έναντι της ΔΕΗ, την οποία συνειδητά την απαξιώνουν και την σπρώχνουν στο γκρεμό.
Προφανώς οι κύριοι αυτοί βλέποντας το τέλος τους να έρχεται δεν τους ενδιαφέρει η ΔΕΗ, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι είναι υπόλογοι έναντι των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού.
Η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη όσα ακούγονται στα ΜΜΕ για τους ανείσπραχτους λογαριασμούς από μεγαλoωφειλέτες της ΔΕΗ, όπως η Αλουμίνιο της Ελλάδος, η Χαλυβουργική, ο Τιτάνας κ.α. τη στιγμή που η Διοίκηση της ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στους φτωχούς και τους ανέργους.
Γιατί τέτοια αδιαφορία από τον κ. Ζερβό και την αρμόδια Γεν. Διεύθυνση γιατί κρύβονται από παντού ή συμβαίνει κάτι άλλο; Οι εργαζόμενοι θα ήθελαν να γνωρίζουν.
Δυστυχώς είναι οι μοιραίοι άνθρωποι για τη ΔΕΗ, όπου τη φτάσανε στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά στην Επιχείρηση, το Συνδικάτο, λες και βρίσκεται σε πλήρη σύμπλευση με την Διοίκηση της ΔΕΗ, τρώγοντας τις σάρκες του με ευθύνη της ανήμπορης  διοίκησης της Ομοσπονδίας, αφήνοντας τους εργαζόμενους έρμαιο της εργοδοσίας.