Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ:ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ


   Κατανοούμε την αγωνία ορισμένων να σταματήσουν τις φωνές της συνείδησης, της κριτικής  και των δημοκρατικών απόψεων.
-      Κατανοούμε το ζήλο που δείχνουν, τα άλλοτε πρωτοπαλίκαρα του Κουτρουμάνη και του Παπακωνσταντίνου να συκοφαντούν και να διαβάλουν στελέχη της ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ.
-      Κατανοούμε το άγχος τους να αποδείξουν στο ελάχιστο ακροατήριο που τους απέμεινε, ότι αγωνιστικότητα είναι μονοπώλιο του ενός ανδρός…
       Στην απελπιστική τους προσπάθεια για αυτοπροβολή, επιδιώκουν με      εκβιαστική διάθεση να φιμώσουν τις επώνυμες φωνές συνάδελφων που σχολιάζουν δημόσια τα κακώς κείμενα του Σ/Κ.
Ενοχλούνται διότι η φωνή της ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ είναι η μοναδική καθαρή φωνή της αλήθεια και όχι της υποκρισίας.
Δεν αντέχουν άλλωστε ούτε την κριτική, ούτε τις δημοκρατικές απόψεις εργαζομένων στην Επιχείρηση που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την πολιτική του μνημονίου. Ας ηρεμήσουν και να μην παρανοούν οι λάτρεις του Θ. Παγκάλου, του ΓΑΠ και του Β. Βενιζέλου διότι έχουν χάσει εδώ και πολύ καιρό τη «δημοκρατική τους κουλτούρα» και παράλληλα και τη ψυχραιμία τους.
Οι εργαζόμενοι ετούτη την κρίσιμη περίοδο έχουν μεγάλα ζητήματα και προβλήματα  που τους απασχολούν και αδιαφορούν για όλους εκείνους που τους ενδιαφέρουν μόνο τα επικοινωνιακά τρικ. Την προσωποποίηση των αγώνων και των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την επέβαλλαν αλαζονικά οι αυλικοί του Προέδρου. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα μας κρίνουν όλους εκ του αποτελέσματος και αν κρίνουμε από την συνδικαλιστική πολιτική των τελευταίων δύο χρόνων, τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι ήττες είναι περισσότερες από τις νίκες.
Οπότε όταν μιλάτε για αγώνες εργαζόμενων, οφείλετε να σέβεστε πρώτα εκείνους που με ανιδιοτέλεια παλεύουν για τα δικαιώματα μας και όχι για την εικόνα τους και την προσωπική τους προβολή.
Και κάτι τελευταίο: Αγωνιστήκαμε και φυλακιστήκαμε όπως σωστά λέτε ενάντια στο χαράτσι που επέβαλλε ο  Β. Βενιζέλος. Πως γίνετε λοιπόν από τη μία να «αντιστέκεστε» και από την άλλη τον ψηφίζετε για αρχηγό του Κινήματος. Τελικά ποιος κοροϊδεύει ποιον…
                        
                            Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ