Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ/ΕΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η αλαζονεία 38 ετών έχει τυφλώσει τους συναδέλφους του ΕΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ). 38 χρόνια αδιάλειπτης εξουσίας, 38 χρόνια ίντριγκας και διαπλοκής 38 χρόνια η αράχνη που λέγεται ΠΑΣΟΚ κατάφερε να πλέξει έναν ιστό σε όλους τους χώρους εργασίας μέσω των εγκάθετων καρεκλοκενταύρων συνδικαλισταράδων της ΠΑΣΚΕ που ξαφνικά ανεξαρτητοποιήθηκαν σε μια νύχτα και ονομαστήκαν ΕΑΜΕ !!! Ένας ιστός που ακόμα και σήμερα εξυπηρετεί υμετέρους και συμφέροντα.
 Είναι δύσκολο να βλέπεις να καταρρέει σε μία νύχτα η διαπλοκή 38 ετών. Είναι δύσκολο να καταντάς από Δήμαρχος – κλητήρας. Είναι δύσκολο να θέλεις να πείσεις τους συναδέλφους μετά από τόσα δεινά που του έχεις προσφέρει 38 χρόνια, όπως είναι ο διαμελισμός ο διαχωρισμός το ξεπούλημα της επιχείρησης και των εργαζομένων. Είναι δύσκολο να ξαναβγεί στην επιφάνεια το συναίσθημα της ντροπής, μετά από 38 χρόνια εξουσίας το έχετε ξεχάσει. 
ΟΣΟ ΔΕΡΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΦΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ!! (Π.Παντελίδης ) 
Επιτέλους αποδεχτείτε την ετυμηγορία της κάλπης. 
Σεβαστείτε την ψήφο των συναδέλφων σας που προτίμησαν να αναδείξουν το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ . Σταματήστε να διχάζετε και να πολώνετε τους εργαζόμενους. Σταματήστε να λασπολογείτε συνεχώς για όλους και για όλα. 
Σταματήστε να ψεύδεστε ασύστολα. Σταματήστε να απειλείτε εργαζόμενους με απολύσεις και δυσμενή μεταθέσεις, εκτός κι αν είστε σε εντεταλμένη υπηρεσία από τον πολιτικό σας φορέα ή συνεργάτες του Ρακιντζή. Σταματήστε να διώχνεται τους εργαζομένους από το συνδικαλιστικό κίνημα, 38 χρόνια τώρα τους έχετε απομακρύνει αρκετά με τις πολιτικές σας και τα τερτίπια σας. 
 Γιατί δεν προβάλετε την αλήθεια για την σύσταση του προεδρείου της ΤΔΕ; Θα έπρεπε να ντρέπεστε και να είστε υπόλογοι στους εργαζόμενους που δεν έχει συσταθεί το προεδρείο ακόμα και σήμερα!! Σας προτείναμε σαν πλειοψηφούσα παράταξη να πάμε σε αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο κι ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΕΣΚ-ΕΠΑΔ) το αποδέχτηκαν, εσείς ξεδιάντροπα ζητήσατε την θέση του προέδρου!! Η δύναμη της συνήθειας !!
 Ακόμα και στην μεγαλύτερη δημοκρατική διαδικασία η αλαζονεία σας επηρέασε αρνητικά και μπλοκάρατε την σύσταση του προεδρείου σε 3 συνεχόμενα συμβούλια. Στο πρώτο συμβούλιο διεκδικήσατε προεδρείο. Στο δεύτερο συμβούλιο δεν παραβρεθήκατε και οι δύο οι εκλεγμένοι. Στο τρίτο συμβούλιο άρχισαν οι γνωστές σε όλους μας πια μετακινήσεις εκτός έδρας. Στο τέταρτο και το πέμπτο ενώ ενημερωθήκατε με γραπτό μήνυμα όπως όλοι μας, ισχυριστήκατε ότι δεν τα πάτε καλά με την τεχνολογία κι ότι δεν γνωρίζετε από μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων ! Ενώ ο μισθός μας έχει κατακρεουργηθεί με μείωση άνω του 40% κάποιοι συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια έχουν ραγδαία αύξηση των αποδοχών τους με τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους.
Συναδέλφισσες/οι Αγνοήστε αυτές τις ανακοινώσεις του καφενείου. Δεν προτιθέμεθα να απαντήσουμε ξανά σε λασπολογίες αλλά θα πρέπει να μάθετε την αλήθεια για τελευταία φορά. Ο σκοπός μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σας επηρεάσουμε θετικά ώστε να ξαναεμπιστευθείτε το συνδικάτο. Οι εργαζόμενοι όλοι πρέπει να είναι δίπλα μας και να μας ενισχύουν! Από σας παίρνουμε δύναμη. Μαζί ενωμένοι σαν γροθιά 
θα καταφέρουμε να χτυπήσουμε την αδικία και την πολιτική της εξαθλίωσης των εργαζομένων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ