Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Κ.ΜΑΣΟΥΡΑΣ:"Η τεχνογνωσία είναι αυτή που μας εξασφαλίζει τη συνέχεια"


του Κώστα Μασούρα (εκπρόσωπος εργαζομένων Δ.Σ. ΔΕΔΔΗΕ)


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Επικοινωνώ για πρώτη φορά μαζί σας μέσα από τις στήλες του περιοδικού «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ»* και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που με εκλέξατε εκπρόσωπο εργαζομένων στο Δ.Σ ΔΕΔΔΗΕ.

Μια θέση που με τιμά και με γεμίζει παράλληλα πολλές ευθύνες.

Θέλω να επισημάνω ότι έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί καθώς και των μεγάλων προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Προκλήσεων που πηγάζουν από τη δύσκολη κοινωνική – πολιτική & οικονομική συγκυρία καθώς και την αγωνία των συναδέλφων για το μέλλον του Ομίλου (διάσπαση και αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, πώληση του ΑΔΜΗΕ).

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Όλοι μας έχουμε υποστεί μεγάλες οικονομικές και μισθολογικές απώλειες και το αύριο φαντάζει αβέβαιο.

Με την πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχοντας ως στόχο τα συμφέροντα των συναδέλφων, την προοπτική της Εταιρείας και την στήριξη της Κοινωνίας που βιώνει δύσκολες στιγμές.

Επιπλέον η Διοίκηση της ΔΕΗ άνοιξε τους «ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ» εκχωρώντας τη δραστηριότητα της Εμπορίας σε μία Εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων στην οποία συμμετέχει μειοψηφικά. Σε αυτό το δύσκολο και απρόβλεπτο περιβάλλον ο κύριος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων στον Όμιλο και να προασπίσουμε την ισχυρή παρουσία του, στον τομέα Ενέργειας.

Ως μέλος του Δ.Σ ΔΕΔΔΗΕ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ πιστεύω ότι χτίζουμε τις συνθήκες εκείνες, για τον εκσυγχρονισμό της νέας Εταιρείας, με νέα πληροφοριακά συστήματα, με την ενίσχυση του προσωπικού μέσω νέων προσλήψεων για τη στοιχειώδη λειτουργία της και παράλληλα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Η τεχνογνωσία είναι αυτή που μας εξασφαλίζει τη συνέχεια και είμαι αποφασισμένος να μην την αφήσουμε να χαθεί.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Ευελπιστώ ότι με την υλοποίηση του καινούργιου Επιχειρησιακού Σχεδίου (2014-2018) που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τα συμφέροντα του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τις αυστηρές δεσμεύσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Για όλα αυτά τα σημαντικά θέματα που θα προκύπτουν θα φροντίζω να ενημερώνω τους εργαζόμενους που εκπροσωπώ και να έχω ουσιαστικό διάλογο μαζί σας και κοινή στρατηγική.  
*ΠΕΡΙΟΔΙΚH ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ