Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: Για να μην γίνει η εργασία σκλαβιά!!!

 



Καταιγίδα αρνητικών εξελίξεων αποτελεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης καταργώντας κεκτημένα ενός και πλέον αιώνα και στερεί εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Παράλληλα, προωθείται ένα καινούργιο μοντέλο ατομικών συμβάσεων δίνοντας μεγαλύτερο εύρος στην εργασιακή αυθαιρεσία και στις απολύσεις, βάζοντας ακόμα περισσότερο απέναντι εργοδότες και εργαζόμενους.

 

Συνοπτικά μέσω του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου προβλέπεται:

 

 - Η κατάργηση του 8ώρου με την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Επιπρόσθετα βοηθά, με αυτό τον τρόπο, την εργοδοσία ώστε να μην πληρώνει τις υπερωρίες, στοχεύοντας μελλοντικά 

και σε επιχειρήσεις όπως ο Όμιλος ΔΕΗ, που διέπονται από Κανονισμούς και Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεκαετιών!!!


 - Αποκλείει από τους νέους το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και δημιουργεί στρατιές μελλοντικών ανέργων, αφού θα έχουν όλο και περισσότεροι, λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης.

 

 - Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και καταστρατηγείται ο εμβληματικότερος νόμος στη χώρα μας για τα εργασιακά, ο Ν. 1264/82, όπου ουσιαστικά πέρα από όλα τα άλλα, απαγορεύει την απεργία, αφού για πρώτη φορά “αντικαθιστά” το προσωπικό ασφαλείας, καθιερώνοντας το προσωπικό «ελάχιστης εγγυημένης εργασίας» σε ποσοστό 33,3%!!!

Ταυτόχρονα, παραπέμπουν στον Ο.ΜΕ.Δ. τις απεργίες και μέχρι ο μεσολαβητής να αποφασίσει, η απεργία αναστέλλεται!!!

 - Επίσης διαλύουν έμμεσα το ΣΕΠΕ απομακρύνοντάς το, από την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας με τη μετατροπή του σε «δήθεν» Ανεξάρτητη Αρχή. Αντιθέτως, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να ελέγχεται αποτελεσματικά η αγορά εργασίας και οι όροι της και να σταματήσει η ασυδοσία στους εργασιακούς χώρους.

 

Συνάδελφοι,

 

η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ συμμετέχει μαζικά και αγωνιστικά στην 24ωρη Απεργία, την Πέμπτη 10 Ιουνίου και δίνει δυναμικό παρών, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. μαζί με την  ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και δεκάδες άλλα σωματεία του ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Οι εργαζόμενοι δίνουν οργανωμένα και ενωτικά τη μάχη για να αποσυρθεί αυτό το (αντ)εργατικό νομοσχέδιο.

 

Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας!!!

 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ!!!