Τρίτη 30 Απριλίου 2024

1η Μαΐου: Ημέρα ορόσημο εργατικών αγώνων

 

Συμπληρώνονται, φέτος, 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 και το Συνδικαλιστικό Κίνημα τιμά εκείνους που θυσιάστηκαν και έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.
H Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης, είναι και ημέρα μνήμης, αγώνα και απεργίας των εργαζομένων, για να μας θυμίζει τις επιτυχίες και τις θυσίες των εργαζομένων στην ιστορία, όπως:
Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η υπεράσπιση της μητρότητας, η κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η θέσπιση του οκτάωρου.
Επιπρόσθετα, αναδεικνύει το δικαίωμα στην εργασία και στις δίκαιες εργασιακές συνθήκες, κάτι που είναι θεμελιώδες για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ασφάλεια.
Παράλληλα, συμβολίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ανά τον κόσμο και ενισχύει την έννοια της κοινής αγωνίας, των κοινών στόχων για καλύτερες συνθήκες εργασιακής ειρήνης και ισορροπίας.
Αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.
Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ συμμετέχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και στην συγκέντρωση την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 1100 π.μ., καθώς, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος σε όλη την Ελλάδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ